avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal circulatie, refuz de probe biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal circulatie, refuz de probe biologice

in luna martie 2009, s-a intocmit dosar de cercetare penala, pe numele meu, pentru refuz de probe biologice, fara a conduce acel autoturism. Nici pana in ziua de azi nu mi s-a adus la cunostiinta faptul ca nu am dreptul de a conduce, dosarul de cercetare se afla inca la politia rutiera, iar in baza de date permisul apare ca fiind suspendat.
Intrebarea mea este: exista un termen de solutionare si de trimitere spre parchet a unui dosar de cercetare penala, indiferent de rezolutia acestuia?
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
mariusdav, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusdav , utilizator 18:19, 17 Februarie 2010
Cum adica nu ati condus?
pai de aia sta dosarul in loc,ca nu recunoasteti fapta
Probabil cauza este in curs de solutionare si veti fi curand chemat.Cercetarile dureaza in functie de numarul de cauze cu care este condruntata politia rutiera,de pozitia dvs.pe parcursul cercetarilor si de multe alte aspecte.
pai si asta este o problema, de de fapt cea mai mare...ca nu ma aflam la volan. Eram in stationare in incinta portului constanta( incinta portuara nu este considerata drum public ci zona tehnica) cand au aparut organele au sustinut ca nu as fi oprit la semnalul lor in urma cu 20 min in oras....in fine, poveste lunga. Cert este ca am fost pus sa suflu in alcooltest iar rezultatul a fost 0,47. Probe biologice am refuzat sa mi se recolteze, motiv pt care mi s-a intocmit dosar de cercetare penala. Am dat o declaratie in care am relatat cele intamplate. Persoana care a condus pana in acel loc, a confirmat acest lucru, avea permis de conducere si nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Cei de la rutiera au refuzat sa-i ia o declaratie in acest sens.
In prezent mi se spune ca se fac cercetari. Problema mea asta este.....cercetarile pot dura 5 ani timp in care eu nu am dreptul de a conduce?
Nici in instanta nu pot actiona deoarece nu exista pv
Permisul (ca document) se afla in posesia mea
Nu mi s-a cerut predarea acestuia
consultandu-ma (neoficial) cu anumiti agenti de la rutiera, parerile au fost impartite
- din moment ce nu mi s-a adus la cunostinta in scris ca mi-a fost suspendat dreptul de a conduce, o pot face pana in acel moment

- dar in baza de date permisul apare suspendat, deci nu am dreptul de a conduce
Scuzati-ma dar ceva nu se leaga in povestire.
Daca nu e drum public politia ce cauta in "zona tehnica"????
Chiar daca permisul de conducere nu este predat asta nu insemna ca el nu este retinut.Se poate opera in baza de date.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat valentin00 valentin00 in data de 20-11-2015 mia fost suspendat permisul ptr 90 de zile ( 103 km localitate ) plus 30 de zile total 120 zile suspendare , in data de 26-12-2015 am ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat fliuscamarius123 fliuscamarius123 Buna ziua, am si eu o intrebare ! Am avut permisul suspendat pentru viteza pe 3 luni . Dupa terminrea dovezii de 15 zile am fost si am dat testul de ... (vezi toată discuția)
Durata cercetare penala nicoara mircea marian nicoara mircea marian Buna ziua De doi ani si jumatate am permisul de conducere suspendat pe motiv de conducere sub influenta alcoolului , precizez ca nu am fost gasit la volan ci ... (vezi toată discuția)