avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal circulatie, refuz de probe biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal circulatie, refuz de probe biologice

in luna martie 2009, s-a intocmit dosar de cercetare penala, pe numele meu, pentru refuz de probe biologice, fara a conduce acel autoturism. Nici pana in ziua de azi nu mi s-a adus la cunostiinta faptul ca nu am dreptul de a conduce, dosarul de cercetare se afla inca la politia rutiera, iar in baza de date permisul apare ca fiind suspendat.
Intrebarea mea este: exista un termen de solutionare si de trimitere spre parchet a unui dosar de cercetare penala, indiferent de rezolutia acestuia?
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
mariusdav, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusdav , utilizator 18:19, 17 Februarie 2010
fiind zona de frontiera se fac filtre formate din echipaje mixte
pol locala, pol de frontiera, pol rutiera etc
Intrebari logice:
1.Daca nu conduceati de ce va aflati tocmai la volan ?
2.Exista dovezi,fie foto,fie martori ca ati condus masina sau ca vi s-a solicitat sa opriti si nu ati raspuns la semnalul politistilor ?
3.De fapt pe ce se bazeaza cerectarea politistilor pana acum ?

De fapt daca cele aratate de dvs.sunt reale,vor fi probleme in administrarea probatoriilor,ata pentru acuzare cat si pentru dvs,desi eu cred ca din acest"puzle"lipseste ceva
Aveti grija sa consuceti pentru ca v-ar apare o noua infractiune,.de data aceasta indubitabila.

1 in momentul aparitiei lor, eram afara din autoturism langa portiera soferului
2 ei spun ca au martori( pe cei de la pol locala) ca nu as fi oprit la semnal - nu exista inregistrari video
3 il cauta pe cel care a condus de fapt - este plecat din tara de 10 luni

eu de fapt asta intrebam: se poate ca cercetarea lor sa dureze 5 ani? Nu exista un termen de solutionare si trimitere spre parchet?

de ce pe timpul cercetarilor imi este suspendat dreptul de a conduce?
Mergeti cu un memoriu la procurorul care supravegheaza instrumentarea cauzei,rugandu-l sa se urgenteze cercetarile pentru ca sunteti lezat in drepturi de 5 ani.
Oricum ,eu am inteles ca ati fost gasit la volanul masinii,intr-adevar, oprite. Nu cumva ati fost surprins cand tocmai coborati din aceasta ?
Eu, raman in continuare la parerea ca lipseste ceva din relatarea dvs.
inca de la inceput, nu am vrut sa povestesc pas cu pas cele intamplate. Dar haideti sa va spun ce am facut azi ref la acest lucru.
M-am dus la biroul de cercetari penale din cadrul rutierei , am discutat cu cel care se ocupa de dosarul meu. Mi-a spus ca dosarul este inca in cercetare si singura solutie este sa-l aduc pe cel care a condus pentru a declara acest lucru. I-am spus ca este plecat din tara nu stiu unde si pt cat timp. dar daca fereasca D.zeu, acest tip moare>>>>>raman fara carnet toata viata?
in fine.....l_am intrebat ce pot face pt a conduce. Mi-a spus sa ma duc cu nr de dosar si cu dovada la procuror sa-l intreb daca imi poate da dreptul de a conduce pe perioada cercetarii.
Il intreb>>>>>care dovada? Nu mi-ati dat nimic, nici dovada nici proces verbal
- atuncu du-te la ghiseu sa predai permisul si iti da o dovada fara valabilitate
- pentru ce sa-l predau? nu am primit nicio instiintare ref ca permisul ar fi suspendat
M-am dus la procuror (fara dovada bineinteles) si mi_a spus ca nu ma poate ajuta din moment ce dosarul nu a ajuns la el. Doar a fost inregistrat. Cei de la rutiera tre sa-mi dea dreptul de a conduce

deci chiar nu mai inteleg nimic
Maine am sa ma duc in audienta la comandantul politiei rutiere si am sa va tin la curent

multumesc de sprijin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat valentin00 valentin00 in data de 20-11-2015 mia fost suspendat permisul ptr 90 de zile ( 103 km localitate ) plus 30 de zile total 120 zile suspendare , in data de 26-12-2015 am ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat fliuscamarius123 fliuscamarius123 Buna ziua, am si eu o intrebare ! Am avut permisul suspendat pentru viteza pe 3 luni . Dupa terminrea dovezii de 15 zile am fost si am dat testul de ... (vezi toată discuția)
Durata cercetare penala nicoara mircea marian nicoara mircea marian Buna ziua De doi ani si jumatate am permisul de conducere suspendat pe motiv de conducere sub influenta alcoolului , precizez ca nu am fost gasit la volan ci ... (vezi toată discuția)