avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Activitate Motorola

Activitate Motorola

Răspuns la discuția Colet pierdut cu EMS Posta Romana
Nu a ajuns, s-a pierdut. Dupa 3 luni am primit o despagubire de la Posta Romana dupa ce au verificat actele (comanda, factura, plata prin banca) . Necazul este ca Franta nu primeste colete cu valoare declarata, sau mai bine zis asigurate prin Posta Romana. Coletul a fost trimis de o firma.
Care este valoarea despagubirii la un colet trimis cu Posta Romana (curier rapid EMS) in Franta, la care nu se poate pune valoare declarata pentru asigurare? A trecut o luna de la trimitera coletului, iar online nu se poate vedea decat data de 30 ianuarie cand a iesit din Romania. Am sunat, am facut sesizare online de doua sau trei ori (mi s-a raspuns printr-un email automat ca am fost luat in evidenta), scris odata cu numar de inregistrare, si inca odata prin "postasul digital" (messenger-ul lor.) Am sunat la Posta Romana la numarul de pe site, si imi spun ca este coletul ajuns in Franta dar nu este scanat, desi nu se vede pe nici un site de urmarire online numarul coletului. Destinatarul a sunat atat la Posta Franceza cat si la Chronopost (sugerat de Posta Romana ca ar fi preluat transportul), unde i s-a raspuns ca nu exista un colet cu acest numar in sistem. Online, site-ul francez vede coletul ca este in pregatire la expeditor (BSI Bucuresti). Nimeni nu vrea sau nu poate sa-mi dea o dovada ca acest colet este plecat din Romania, sa ii injure pe francezi destinatarul, nu pe noi.
Ce se poate face si dupa cat timp? Eu personal am trimis din nou un colet clientului pe banii firmei, ca sa aplanez situatia, dar cu un alt serviciu al Postei Romane (Prioritar, mai ieftin) unde i-am pus valoarea mai mare, ca sa-mi recuperz ambele colete daca se pierde si asta.

Multumesc in avans, pentru un raspuns pertinent si profesional
Administratorul este angajat ca administrator cu contract de munca OBLIGATORIU. Daca nu este contabil angajat in asociatie, el poate tine contabilitatea si s-o faca pe casierul (la intelegere). Numai Cenzorul si Presedintele pot sa nu fie angajati cu contract de munca, deoarece ei sunt alesi.
Buna seara,

Iar abuzez de bunavointa dvs. cu doua intrebari:

- 1. La contractul de mandat al presedintelui As. de Proprietari, care are o indemnizatie mai mica decat salariul minim pe economie, acesta poate avea un coasigurat la CASS? (sot, sotie...)
- 2. In cazul in care presedintele asociatiei mai are sau isi gaseste un loc de munca part-time, se vor plati la acel loc de munca contributiile la stat pentru salariul minim pe economie ?

Multumesc anticipat pentru amabilitate.
(Mentionez inca odata ca presedintele nu este pensionar)
Deci se poate plati atat CAS si CASS pe contractul de mandat. (la valoarea indemnizatiei stabiita), toate luandu-se in calcul pentru calculul punctului de pensie. (exact ca si cum ar fi avut mai multe contracte de munca adica CIM)

Multumesc inca odata pentru raspunsurile date.
Buna dimineata,

Multumesc pentru raspunsul promp. Mai indraznesc sa intreb, in cazul in care presedintele sau cenzorul este din interiorul asociatiei de proprietari, poate opta (daca are mai multe locuri de munca partiale) sau este obligatoriu (in cazul in care singurul loc de munca este la asociatia de proprietari) sa plateasca darile la stat (CAS, CASS si impozit) la salariul minim pe economie? (dupa noua lege ce intra in vigoare din luna august anul acesta)

Multumesc anticipat, inca odata
Buna seara,

Tot nu inteleg din raspunsurile postate. In Legea Asociatiilor de locatari singurii care sunt alesi ,este Presedintele si Cenzorul. Acestia au contract de mandat in baza adunarii generale si hotararea comitetului pentru cuantumul salariului. (Procesul verbal de infiintare a asociatiei)

Intrebare:

Cu noile legi se poate face contract individual de munca (CIM) pentru cenzor si presedinte ? Presedintele este obligatoriu sa fie din asociatie, stiam ca si cenzorul dar nu obligatoriu.
Astept un raspuns clar si urgent, multumesc. In cazul angajarii chiar partiale, darile la stat se pot da toate de la asociatie? chiar daca presedintele (sau cenzorul) mai are un serviciu partial sau nu in alta parte ?

Mentionez ca nu sunt pensionari.!

Multumesc anticipat pentru raspuns.
RobertMaximilian a scris:

Sunt subinginer la Administratia Nationala a Apelor Romane si am terminat Facultatea de Hidrotehnica in 1985, ciclul scurt de 3 ani. Va rog sa-mi precizati care ar fi pasii pentru a promova la nivelul de inginer, dat fiind faptul ca legislatia europeana nu mai face distinctie intre ciclurile universitare de scurta sau lunga durata. Va multumesc.


Va salut,

Si eu sunt intr-o situatie relativ asemanatoare. Adica am terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii cu diploma de Subinginer in anul1983 curs la zi (3 ani). Am lucrat in cursul vietii in sectii de montaj masini unelte (stagiatura), pe urma in proiectare cercetare la intreprindere mare din tara (nu mai este, au "rezolvat-o"), in sectie de productie iar din 1998 m-am privatizat dat fiind faptul ca intreprinderea la care lucram s-a transformat intr-un depozit de bere (adica a fost privatizata, nu comentez asta), si a trebuit sa ma descurc pe cont propriu.
Proiectele pentru firma mea eu mi le fac , eu le semnez, (adica eu centrez eu dau cu capul), numai ca o pun pe sotie sa semneze la verificat (ea fiind inginer "plin", dar, in hidraulica). Intrebarea mea ar fi : Chiar nu mai exista nici o forma de continuare a studiilor pentru aceasta categorie de studii superioare pentru a deveni macar inginer.? Mentionez ca nu-mi trebuie pentru vreo angajare sau merite salariale mai mari, pur si simplu pentru mine personal. (ca salariu mi-l fixez singur la cat vreau sau pot) As urma si un master daca se poate sau ceva postuniversitar sa-mi mai completez cunostintele in unele domenii colaterale.(informatica de exemplu)

Sunt convins ca sunt multi ca mine care au ramas uitati de lume.
Mentionez ca am luat locul unu la concursul pe meserii pe tara in liceu, am fost sef de promotie in liceu, dupa care am avut si una sau doua inventii si trei inovatii in productie (nu mai stiu daca una s-a terminat ca am plecat de la intreprinderea respectiva dupa revolutie, si mi-au cerut sa platesc personal la OSIM taxe daca vreau sa fie protejata si am renuntat) Tot in productie am am fost adjunct de sef de sectie pe parte electrica unde aveam in subordine cca 30 de ingineri si subingineri electronisti, automatisti, electrotehnisti, energeticieni cat si un Atelier electric cu un maistru si 60 de muncitori electronisti si electricieni. (Sa nu credeti ca am fost membru de partid). Probabil o sa va intrebati de ce nu am dat la ingineri de prima data. De Fraier, si Neinformat deoarece cu un an in urma cea mai mica medie la Electronica a fost nota 10. Numai ca nu am tinut cont atunci ca au terminat doua promotii de liceu (cei cu 5 ani si cei cu 4 ani), si mi-a fost frica sa nu gresesc cu ceva sa nu iau decarul la examen. Cu timpul, m-am obisnuit cu ideea, mai ales ca nimeni nu ti se adresa cu d-l subinginer ci inginer. Acum sincer, nu ma semnez pe acte decat cu numele, fara nici o titulatura.

Se pare ca mi-a cazut scuipat la furca, prea mult am povestit.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri sincere si pertinente, deorece pana acum nu m-a interesat subiectul asta.
Răspuns la discuția refuz bilet la ordin
Am renuntat la raspuns, nu stiu ce ati "hotarat" voi intre voi.!
Discuție Comert online
O societate comerciala de productie cu cod CAEN 2931, poate vinde online (cu amanuntul si engros, la persoane fizice si juridice) produsele sale atasand la site si o rubrica de vanzari online? Trebuie adaugat un cod CAEN nou la ORC? Stie cineva pasii care trebuie urmati si cam cat costa toata treaba asta?
Multumesc.