Ce spune-ti sa platesc amenda sau nu?Daca o platesc in instanta o sa fie interpretata ca recunoasterea e greseli?u
Am urmarit inregistrarea de pe camera video si acolo eu sunt deja pe banda 1 si cu roata fata dreapta in miscare pe trotuar cand el ma tamponeaza.
A condus auto xxx pe sos Fundeni si in dreptul cladiri nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers spre dreapta si a fost tamponat de auto yyy condusa de care circula in aceeasi directie de mers.Conducatorii auto nu se aflatu sub influenta bauturilor alcoolice.Eu am mai trecut la mentiuni NU IMI RECUNOSC VINOVATIA.Am poze cu pozitia masinii in momentul impactului si martor sotia mea care se afla cu mine in masina si poate altii
Va salut,in timp ce ma deplasam pe prima banda pe sos Fundeni am semnalizat intentia de a face dreapta si de a intra in curtea unei cladiri.Pozitia masini mele era pe banda 1 usor cu botul in viraj dreapta cu rotile fata pe trotuar in asteptarea deschiderii barierei.In timpul asta a venit unul din spate si ma tamponat in bara spate pe coltul armaturii.Politistul a crezut varianta celuilalt care spunea ca eu am fost pe banda 2 si am virat brusc la dreapta.Am explicat ca lovitura este pe colt intrucat sa nu blochez banda de circulatie era putin urcat cu fata pe trotuar si putin stramba masina de a ramas coltul spate expus.Nu a vrut sa creada varianta mea si vreau sa imi spune-ti cum fac si daca am sanse sa castig in instanta.In masina se afla si sotia mea,ea fiind unicul martor,politia a refuzat sa se deplaseze la fata locului sa faca masuratori si expertiza sa isi dea seama ca nu am intrat de pe banda 2 ci el a intrat in mine ca nu a pastrat distanta si avea viteza.
1.La mine sporul nu este inclus in salariul de baza.
2.Am citit in lege precum ca sporul in sectiile de dializa este de 50%.
3.Unitatea in care lucrez refuza sa discute ,au atitudine de genu: NU ITI CONVINE PLEACA,nu apreciza munca care o depui si felul in care te implici.
Pana la urma cum stau lucrurile?La noi salariile sunt confidentiale dar stiu salariile altor colegi si acestia din urma au sporul de 50% inclus in salariu.In situatia mea pentru ca am facut debutatntul la ei mi-au dat sporul de 15% separat ,iar dupa cum am mai spus la 6 luni mi-au marit doar salariul de incadrare si sporul a ramas la fel desi unii colegi spun ca era normal sa ajunga la 50% precum la ei si in alte centre de dializa.Eu va ma intreb daca conditiile de munca sunt aceleasi ca la stat(aceeasi munca ,aceleasi riscuri,acelas mediu)de ce la privat ar trebuie sa nu se acorde sporul?Toxicitatea si conditiile sunt aceleasi ,de ce privatul sa evite aces spor ,sau de ce sa profite de faptul ca nu am o vechime foarte mare (desi am discutat si mi-a raspuns ca nu se poate sa imi mareasca sporul-motivatia lui a fost ca peste tot este doar 15%-TOTAL FALS).
Angajatorul nu accepta sa aleg eu ziua in care sa primesc liberul impus,am inteles cum stau lucrurile .
Dar pe intelesul meu in concluzie pe ce cale sa o iau si ce sa fac ca sa primesc si eu sporul de 50% cum il primesc si colegii de la stat si cum e legea.(se aplica si la privat /?sau legea e doar pentru sistemul public!!!)Va rog lamuriti-ma si pe mine ca de la 15% cat iau sporul in prezent pana la 50% precum e legea,e o suma de banii de care as avea nevoie .
Va salut si vreau sa va adresez o intrebare dupa ce va descriu putin situatia in care ma aflu.Lucrez in domeniu medical ,mai exact sunt asistent medical si lucrez pe o sectie de dializa din cadrul unui centru PRIVAT de dializa.M-am interesat la unii colegi care lucreaza la stat si ei primesc un spor de 50% din salariu de incadrare .Eu primesc doar 15%.Acesti 15%au fost acorda-ti de la inceput iar la 6 luni mi-au marit salariul de incadrare dar sporul a ramas la fel.Este corect?Pot face ceva?Dc da unde?
P.S. Alta problema mai am cu sambetele si anume:Pentru fiecare sambata lucrata sunt platit dublu in schimb ei imi dau o zi libera si nu mai ma platesc.Ziua libera nu o pot alege eu si imi este impusa de sef.Pot sa refuz liberul si sa primesc banii sau macar sa imi aleg eu ziua in care sa stau acasa?
Va multumesc si va salut cu respect.