avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie PV POLITIE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie PV POLITIE

Va salut,in timp ce ma deplasam pe prima banda pe sos Fundeni am semnalizat intentia de a face dreapta si de a intra in curtea unei cladiri.Pozitia masini mele era pe banda 1 usor cu botul in viraj dreapta cu rotile fata pe trotuar in asteptarea deschiderii barierei.In timpul asta a venit unul din spate si ma tamponat in bara spate pe coltul armaturii.Politistul a crezut varianta celuilalt care spunea ca eu am fost pe banda 2 si am virat brusc la dreapta.Am explicat ca lovitura este pe colt intrucat sa nu blochez banda de circulatie era putin urcat cu fata pe trotuar si putin stramba masina de a ramas coltul spate expus.Nu a vrut sa creada varianta mea si vreau sa imi spune-ti cum fac si daca am sanse sa castig in instanta.In masina se afla si sotia mea,ea fiind unicul martor,politia a refuzat sa se deplaseze la fata locului sa faca masuratori si expertiza sa isi dea seama ca nu am intrat de pe banda 2 ci el a intrat in mine ca nu a pastrat distanta si avea viteza.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:33, 1 Decembrie 2010
Concret,in PV ce a consemnat organul de cercetare in sarcina dvs?
A condus auto xxx pe sos Fundeni si in dreptul cladiri nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers spre dreapta si a fost tamponat de auto yyy condusa de care circula in aceeasi directie de mers.Conducatorii auto nu se aflatu sub influenta bauturilor alcoolice.Eu am mai trecut la mentiuni NU IMI RECUNOSC VINOVATIA.Am poze cu pozitia masinii in momentul impactului si martor sotia mea care se afla cu mine in masina si poate altii
Ce spune-ti sa platesc amenda sau nu?Daca o platesc in instanta o sa fie interpretata ca recunoasterea e greseli?u
Am urmarit inregistrarea de pe camera video si acolo eu sunt deja pe banda 1 si cu roata fata dreapta in miscare pe trotuar cand el ma tamponeaza.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
kathalin, utilizator
Puteti achita 1/2 din cuantumul amenzii in 48 de ore,apoi sa formulati contestatie in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal la Judecatoria Sectorului 2.
In situatia in care vi se respeinge contestatia,veti ramane numai cu suma platita,iar daca vi se admite,se va dispune restituirea catre dvs a sumei virate cu titlul de amenda contraventionala.
Achitarea amenzii contraventionale nu semnifica recunoasterea faptei contraventionale. Nu exista prevedere legala in acest sens si nici instante care sa interpreteze astfel faptul ca ati achitat amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare la trecerea de pietoni Eugen_79 Eugen_79 Buna ziua! Am fost implicat recent intr-o tamponare usoara: dupa iesirea din sensul giratoriu m-am incadrat pe banda din mijloc, pe care am mentinut-o pana ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda auto zavastin zavastin Buna ziua, Am fost amendat de Politie pentru ca mi-am pastrat banda! Intr-o intersectie eram incadrat pentru a face stanga (de pe banda de stanga), iar ... (vezi toată discuția)
Consider abuz decizia ag. de politie....... milanezzzul milanezzzul ........care prin decizia sa ma declarat vinovat intr-o situatie in care nu cred ca eram de vina. Ma deplasam cu auto de pe o strada catre intersectia care ... (vezi toată discuția)