avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Consider Abuz decizia Ag. de Politie.......
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Consider Abuz decizia Ag. de Politie.......

........care prin decizia sa ma declarat vinovat intr-o situatie in care nu cred ca eram de vina. Ma deplasam cu auto de pe o strada catre intersectia care avea semnul cedeaza in intersectie,dupa ce am cedat trecerea auto aflate in apropierea intersectiei a drumului cu prioritate-vazand ca urmatoarea masina se afla la aprox.100 m de intersectie am virat dreapta pe drumul cu prioritate intrand pe banda 1,indreptandu-ma complet in banda 1 si deplasandu-ma aprox.5-6 m de la coltul intersectiei ,unde am oprit deoarece aveam masini parcate in fata mea,in acel moment de pe banda 2 sosete un alt auto care ma loveste usor cu partea aripa-dreapta ,fata -lateral in partea stanga- spate a spoilerului si a aripii. Politistul a decis ca cel vinovat sunt eu pt.ca nu am cedat trecerea. Dar ma intreb,din moment ce am intrat pe drumul cu prioritate,indreptandu-ma in pozitie dreapta pe banda si deplasanu-ma 5-6 m de la coltul intersectiei ,nu intru in aceleasi drepturi cu celelalte autovehicule aflate pe drumul cu prioritate ? Eu cred ca cel vinovat este cel care a venit de pe banda 2 si care a vrut sa schimbe directia de mers pe banda 1.Astept pareri .va multumesc.
Cel mai recent răspuns: milanezzzul , utilizator 22:53, 4 Mai 2009
Daca tot asteptati o parere,
Cred ca agentul de politie are dreptate. A-ti fortat intersectia,nu a-ti apreciat corect distanta si a-ti patruns in drumul cu prioritate,facind inevitabila coleziunea cu auto care circula regulamentar.:)
Sigur este doar o parere...
Mersi pt raspuns.........normal este doar o parere ,dar.....eu am cedat prioritate celor care au venit in intersectie ,dupa ce nu mai veneau auto ,vazand ca urmatoarele sunt la peste 100 m de intersectie m-am incadrat pe prima banda,regulamentar m-am deplasat aprox 5-6 m. si datorita faptului ca la aprox 100 m. urma o alta intersectie semaforizata ,fiind rosu erau masini oprite si am oprit si eu la coada in spatele unui auto ,dupa aprox 10-15 sec dupa ce oprisem a sosit un auto pe banda 2 si m-a acrosat,nu aveam deja aceleasi drpturi pt. drumul de prioritate ?
P.S. coliziunea nu s-a petrecut in intersectie ci la aprox 5-6 m. de la coltul intersectiei unde virasem dreapta si in timp ce stationam la coada semaforului ,fiind pozitionat in linie dreapta pe banda 1 a drumului cu prioritate , intre mine si coltul intersectiei m-ai era loc de cel putin o masina sa se opreasca !

mersi inca o data pt. parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv semnat m_nitu m_nitu Buna ziua! Va rog daca puteti sa ma sfatuiti daca se mai poate face ceva in cazul meu: Am condus autoturismul meu inmatriculat in Bulgaria in oras ... (vezi toată discuția)
Contestatie verdict dat de politie in cazul unui acident .putin ajutor va rog! andreiunicat andreiunicat Buna Ziua, Acum cateva zile am fost inplicat intr-un accident de masina. Eu rulam pe un drum national DN76 si doream sa intru pe un drum cu rang mai mic .El ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)