........care prin decizia sa ma declarat vinovat intr-o situatie in care nu cred ca eram de vina. Ma deplasam cu auto de pe o strada catre intersectia care avea semnul cedeaza in intersectie,dupa ce am cedat trecerea auto aflate in apropierea intersectiei a drumului cu prioritate-vazand ca urmatoarea masina se afla la aprox.100 m de intersectie am virat dreapta pe drumul cu prioritate intrand pe banda 1,indreptandu-ma complet in banda 1 si deplasandu-ma aprox.5-6 m de la coltul intersectiei ,unde am oprit deoarece aveam masini parcate in fata mea,in acel moment de pe banda 2 sosete un alt auto care ma loveste usor cu partea aripa-dreapta ,fata -lateral in partea stanga- spate a spoilerului si a aripii. Politistul a decis ca cel vinovat sunt eu pt.ca nu am cedat trecerea. Dar ma intreb,din moment ce am intrat pe drumul cu prioritate,indreptandu-ma in pozitie dreapta pe banda si deplasanu-ma 5-6 m de la coltul intersectiei ,nu intru in aceleasi drepturi cu celelalte autovehicule aflate pe drumul cu prioritate ? Eu cred ca cel vinovat este cel care a venit de pe banda 2 si care a vrut sa schimbe directia de mers pe banda 1.Astept pareri .va multumesc.
Daca tot asteptati o parere,
Cred ca agentul de politie are dreptate. A-ti fortat intersectia,nu a-ti apreciat corect distanta si a-ti patruns in drumul cu prioritate,facind inevitabila coleziunea cu auto care circula regulamentar.:)
Sigur este doar o parere...
Mersi pt raspuns.........normal este doar o parere ,dar.....eu am cedat prioritate celor care au venit in intersectie ,dupa ce nu mai veneau auto ,vazand ca urmatoarele sunt la peste 100 m de intersectie m-am incadrat pe prima banda,regulamentar m-am deplasat aprox 5-6 m. si datorita faptului ca la aprox 100 m. urma o alta intersectie semaforizata ,fiind rosu erau masini oprite si am oprit si eu la coada in spatele unui auto ,dupa aprox 10-15 sec dupa ce oprisem a sosit un auto pe banda 2 si m-a acrosat,nu aveam deja aceleasi drpturi pt. drumul de prioritate ?
P.S. coliziunea nu s-a petrecut in intersectie ci la aprox 5-6 m. de la coltul intersectiei unde virasem dreapta si in timp ce stationam la coada semaforului ,fiind pozitionat in linie dreapta pe banda 1 a drumului cu prioritate , intre mine si coltul intersectiei m-ai era loc de cel putin o masina sa se opreasca !