Buna ziua, aproape in aceias situatie sunt si eu, adica in septembrie 2010 am fost condamnat la 3 ani cu supendare. Intrebarea mea este daca se poate inainte de termenul de 5 ani sa fiu reabilitat si in ce conditii.
Va multumesc
ca au nevoie de o dispozitie de la instanta de judecata care se ocupa de caz.
am facut si chestia asta si raspunsul a fost ca nu e de competenta lor.......
Acum 4 ani am avut un accident auto soldat cu un deces. Conform legi in vigoare pe vremea aceea mi s-a eliberat o dovada fara drept de cirulatie. In decembrie 2008 intra in vigoare o ordonanta de urgenta care spune ca in cazul accidentelor auto soldete cu deces, conducatorului auto i se elibereaza dovada cu drep de circulatie pana la o hotarare definitiva data de judecatorie, exceptie fac cazurile cand soferul a consumat alcool sau a avut accidentul la trecerea la nivel cu calea ferata (OUG nr 146/2008). Mentionez ca nu ma incadrez in cazurile de mai sus.
In baza aceste ordonante am facut 2 cereri la politie pentru ami schimba dovada din 'fara drept de circulatie' in 'cu drept de circulatie' , dar amandoua mi-au fost refuzate pe motiv ca trebuie sa cer la judecatorie. Am facut si acest lucru iar raspunsul a fost ca nu e de competenta instantei.
Va rog sa imi spuneti si mie la cine sa ma adresez pentru a reusi sa imi schimb acea dovada in baza OUG pt a beneficia de dreptul de a conduce.