avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... stergere cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

stergere cazier judiciar

buna, am savarsit infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002), si am primit urmatoarea sentinta: Condamnă inculpatul la 8 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.
Cele 8 luni expira in 12-decembrie-2011, as dori sa stiu cand mi se sterge din cazier si in ce conditii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lycidas , utilizator 15:36, 5 Octombrie 2011
dupa ce seconsidera executata mai aveti un ternmen de incercare de 2 ani, reabilitatea o puteti obine du pa 4 ani si 4 luni deci aprilie 2016 si in baza sentintei sa solicitati stergerea mentiunii din cazier
La sfarsitul termenului de incercare, sunteti reabilitat de drept
Reabilitarea , in caz suspendarii conditionate a executarii pedepsei, opereaza de drept.

Dupa doi ani si opt luni nu vor mai exista nicio mentiune in cazierul judiciar.

Reabilitarea de drept poate fi constata si de catre instanta de judecata .
Buna ziua, aproape in aceias situatie sunt si eu, adica in septembrie 2010 am fost condamnat la 3 ani cu supendare. Intrebarea mea este daca se poate inainte de termenul de 5 ani sa fiu reabilitat si in ce conditii.
Va multumesc
Nu se poate sub nicio forma sa obtineti reabilitarea inainte de termen.

Alte discuții în legătură

Ștergerea cazier judiciar Crisris Crisris Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: 1. În baza art. 2151 alin. 1 Cod penal din 1969, cu apl. art. 41 alin. 2 Cp din 1969, ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar- termen/procedura moritsu moritsu Va rog sa ma ajutati cu niste pareri ! \\" instanta condamna pe inculpat pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen. din 1969- termen si conditii andreimarinau andreimarinau Buna seara, As dori sa cunosc informatii despre cand s-ar produce reabilitarea de drept si care ar fi procedura de a o obtine(cui ma adresez si in cat timp ... (vezi toată discuția)