nu, tocmai asta ne dorim si noi sa facem succesiunea dar nu stiu daca se poate prin notariat sau daca trebuie sa mergem in instanta. multumesc pentru raspuns
nu, tocmai asta ne dorim si noi sa facem succesiunea dar nu stiu daca se poate prin notariat sau daca trebuie sa mergem in instanta. multumesc pentru raspuns
buna ziua. multumesc pt rasp, insa trebuie sa mai specific ceva. strabunica mea este decedata de 21 de ani iar tatal meu de 16. acest unchi cu pricina are acelasi grad de rudenie cu strabunica ca si tatal meu, respectiv ambii fiind nepoti ei. numai ca parintii mei au ingrijit batrana si tocmai din acest motiv s-a facut acel testament cu clauza de intretinere, nu mai stiu dc am specificat in primul mesaj. casa la care se face referire, a fost construita de tatal acestui unchi pe un teren al defuctei, (strabunicii), dar pe care nu avea nimeni nici un act intrucat nu a fost inregistrat la primarie. in 2004 cand s-a facut titlul de proprietate al defunctei, acest unchi a trecut acea casa in lipsa de rol, ca sa poata avea un titlu de proprietate in patrimoniul defuctei, eu nu vreau sa le iau acea casa pt ca nu este a mea dar vreau sa stiu ce drepturi am, la un notar nu se poate rezolva nimic pt ca ei vor si ceea ce nu li se cuvine prin lege, si ma refer acum la alte terenuri. multumesc!
testament
subsemnata X, (respectiv difucta) vaduva , coop-agricola domiciliata in ...., dupa ce mi s-au pus in vedere, dispozitiunile legii, cu privire la rezerva legala a descendentilor, dispun ca dupa incetarea mea din viata , intreaga mea avere, mobiliara si imobiliara, ce se va gasi in patrimoniul meu la moartea mea sa fie mostenita de catre nepotul meu de fiu , y (respectiv tatal meu) si de catre sotia sa z (respectiv mama mea) domiciliati impreuna cu mine la adresa de mai sus pe care ii institui astfel legatari universali ai mei. acest act a fost facut la judecatorie, in 1989.
intrebarea mea e daca parintii mei au dreptul la intreaga avere din titlul de proprietate al defuctei avand in vedere ca in testament s-a precizat intreaga avere, insa proprietatile defunctei sunt "impartite" la totii copii ei fara vrun act cei drept iar un unchi a trecut in titlul defunctei o casa pe care nu avea rol, practic nici un act, si ce drepturi avem noi la acea casa dc el a trecut in titlul defunctei in 2004, multumesc anticipat si sper ca ati putut intelege ce am vrut sa sp.