avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate giurgiu_m_b

Activitate giurgiu_m_b

Puteți detalia va rog, tinand cont de situatia prezentata.
Mulțumesc.
Buna ziua,
In urma cu un an de zile, a fost sparta mașina de serviciu și s-a sustras din ea bunuri în valoare de aprox 20 000 lei, bunuri care erau proprietatea societății la care lucrez, acestea nefiind asigurate.
A fost anunțata politia, în prezent se cercetează aceasta fapta.
In ce măsura sunt obligat sa plătesc lipsa din gestiune, ținând cont ca autovehiculul nu avea sistem de alarmare.
Buna ziua,
In luna februarie a.c. am plecat în Franța la munca, printr-o firma de plasare a forței de munca. Înainte de plecare mi-a fost trimis un contract de munca, care era datat cu 15.04.2011(data semnării și înregistrării), eu am refuzat sa semnez acel contract, iar patronul firmei(este un francez) mi-a spus sa plec în Franta, ca mi se va face acolo contractul de munca.
Am plecat in data de 05-02-2011 din Romania, si am ajuns in Franta in data de 07-02-2011, unde am semnat un <Contract de munca pentru un salariat strain detasat in Franta de o societate Europeana>, acest contract este datat cu 31.01.2011 si era valabil pana pe data de 27-02-2011.
Apoi am semnat un alt contract ca si cel anterior in data de 23-02-2011, care era pe perioada nederminata.
In data de 07-03-2011 am avut un accident, si anume, la ferma la care desfasuram activitatea, in franta, am cazut de la o inaltime de aprox. 7 m, in urma acesteia am avut ambele brate fracturate, si dubla factura la femurul piciorului drept. Am fost transportat la un spital de acolo din Franta, unde am fost operat, si ținut sub observatie pana in data de 18-03-2011.
La externare am ramas in Franta pana pe data de 22-03-2011, data la care m am intors in tara.
La intoarcerea in tara, directoarea firmei mi-a înmânat un contract de munca romanesc, datat cu 01-03-2011, care este pe o perioada determinata de 2 luni. La insistentele dansei am semnat acel contract, deoarece dansa spunea ca nu imi poate declara accidentul de munca daca eu nu semnez acel contract, si actul aditional aferent lui.

1.Ce pot face in cazul acesta, pentru a mi se deconta cheltuielile de drum( trasportul dus-intors),cheltuieli facute dupa intoarcerea in tara, si anume medicamentatie, transportul la unitatea medicala pentru control si ingrijiri medicale, si pentru a primi diurna aferenta perioadei in care eu am fost in Franta?

2.Ce trebuie sa fac in continuare pentru a primi remuneratia pentru urmatoarea perioada in care voi fi concediu medical, dupa expirarea acestui contract, carei institutii trebuie sa ma adresez?

3.In ce masura pot cere angajatorului despagubiri, avand in vedere ca, in urmatoarele 3-4 luni de zile eu nu voi putea desfasura nici un fel de activitate, medicul specialist declarând o invaliditate totala de munca pe o perioada de 4 luni de la accident.


Răspuns la discuția accident rutier
in cazul in care se ajunge la un proces, asigurarea RCA acopera despagubirile cerute de vatamat?
Răspuns la discuția accident rutier
in cazul in care intradevar exista un certificat medico-legal, care atesta vatamarile, ce se poate intampla?
Răspuns la discuția accident rutier
Asigurare RCA doar, si, certificatul medico-legal in mod sigur este scos dupa cel putin 1 zi de la accident
Discuție accident rutier
buna ziua,
am nevoie de niste lamuriri.
in data de 6 ian. 2010, am avut un acident rutier, care s-a soldat cu o victima, adica unul dintre pasageri s-ia rupt clavicula.
toae bune si frumoase pana aseara, cand victima m-a sunat si a inceput sa ma ameninte ca are un certificat medico-legal si ca , daca nu i dau bani, "foloseste certificatul medico-legal"
mentionez ca, in ziua accidentului, dupa ce am fost consultati de medic, toti pasagerii autoturismului, nici unul nu a ramas spitalizat, iar la politie, toti au dat declaratie ca nu au patit nimic, si ca nu au nici o pretentie materiala sau de orice fel.
ce pot face ?