In primul rand vreau sa va spun ca nu am pregatire juridica si s-ar putea sa gresesc anumiti termeni dar am considerat ca pe acest forum pot gasi raspuns la cateva intrebari.
Sunt arhitect si de putin timp organizatia noastra profesionala (ordinul arhitectilor) incearca sa impuna obligativitatea exercitarii profesiei in cadrul unei singure firme sau birou individual de arhitectura la un moment dat. Cu alte cuvinte daca esti angajat la o firma nu mai ai voie sa ai si birou individual de arhitectura sau sa fii angajat partial si sa semnezi proiecte si in cadrul altei firme. Vorbim de firme particulare si nu de sectorul de stat, de o restrictie generala ce se incearca a fi impusa si nu de eventuale contracte de exclusivitate/confidentialitate particulare ce le-as semna eu cu un eventual angajator sau client. Este legala aceasta restrictie? Motivatia lor este restrangerea "semnaturii de complezenta" adica a arhitectilor care semneaza "ca primarul" proiecte facute de altii. Lasand la o parte ca e responsabilitatea fiecaruia ce semneaza exista metode de a sanctiona individual astfel de fapte(daca e cazul) dar actiuni generale de a interzice al 2-lea serviciu sau lucrul in particular sub forma de birou individual de arhitectura mi se par un abuz. Carei institutii ma pot adresa in cazul in care nu este legala aceasta masura?