avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate bfelix

Activitate bfelix

Va multumesc pentru sfaturi,sper sa imi fie utile maine cand trebuie sa ma prezint la judecatorie. Nu am luat avocat imi voi sustine singur cazul, am sa fac asa cum mi-ati recomandat , in sensul ca exista circumstante agravante in savarsirea infractiuni pe temei de ura de rasa ,nationalitate ,conf cd penal si voi cere o sporire a pedepsei.
Nu sunt de etnie rroma, sunt de etnie maghiara; inculpatul e un mare fan al Partidului Romania Mare,;dar faptul ca recunoaste fapta si nu isi cere scuze si motiveaza ca nu ii place de persoana mea ca sunt maghiar...nu sunt de ajuns pentru a fi luate in calcul de catre instanta pentru o pedeapsa mai mare?
[Am nevoie de un sfat , sunt parte vatamata intr-un proces cu o persoana pentru lovire(art 180 Cp), si in curind trebuie sa ma prezint la judecatorie; persoana care m-a lovit a dat o declaratie la politie din care se poate intelege ca actiunea lui este motivata de ura de rasa nationalitate, etnie; Am certificat medico legal pentru 7-8 zile de ingrijire medicala.; totodata m-am costituit parte civila cu suma de 600 lei. Organele de politie puteau sa il amendeze, dar m-am gandit ca instanta de judecata poate sa ii aplice o pedeapsa mare. Ce imi recomandati ca sa fac in instanta pentru ca pedeapsa sa fie pe masura faptelor ,respectiv atat lovire cat si ura de rasa .
va multumesc