Va multumesc pentru sfaturi,sper sa imi fie utile maine cand trebuie sa ma prezint la judecatorie. Nu am luat avocat imi voi sustine singur cazul, am sa fac asa cum mi-ati recomandat , in sensul ca exista circumstante agravante in savarsirea infractiuni pe temei de ura de rasa ,nationalitate ,conf cd penal si voi cere o sporire a pedepsei.
Nu sunt de etnie rroma, sunt de etnie maghiara; inculpatul e un mare fan al Partidului Romania Mare,;dar faptul ca recunoaste fapta si nu isi cere scuze si motiveaza ca nu ii place de persoana mea ca sunt maghiar...nu sunt de ajuns pentru a fi luate in calcul de catre instanta pentru o pedeapsa mai mare?
[Am nevoie de un sfat , sunt parte vatamata intr-un proces cu o persoana pentru lovire(art 180 Cp), si in curind trebuie sa ma prezint la judecatorie; persoana care m-a lovit a dat o declaratie la politie din care se poate intelege ca actiunea lui este motivata de ura de rasa nationalitate, etnie; Am certificat medico legal pentru 7-8 zile de ingrijire medicala.; totodata m-am costituit parte civila cu suma de 600 lei. Organele de politie puteau sa il amendeze, dar m-am gandit ca instanta de judecata poate sa ii aplice o pedeapsa mare. Ce imi recomandati ca sa fac in instanta pentru ca pedeapsa sa fie pe masura faptelor ,respectiv atat lovire cat si ura de rasa .
va multumesc