avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... informatii referitoare la lovire si ura de rasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

informatii referitoare la lovire si ura de rasa

[Am nevoie de un sfat , sunt parte vatamata intr-un proces cu o persoana pentru lovire(art 180 Cp), si in curind trebuie sa ma prezint la judecatorie; persoana care m-a lovit a dat o declaratie la politie din care se poate intelege ca actiunea lui este motivata de ura de rasa nationalitate, etnie; Am certificat medico legal pentru 7-8 zile de ingrijire medicala.; totodata m-am costituit parte civila cu suma de 600 lei. Organele de politie puteau sa il amendeze, dar m-am gandit ca instanta de judecata poate sa ii aplice o pedeapsa mare. Ce imi recomandati ca sa fac in instanta pentru ca pedeapsa sa fie pe masura faptelor ,respectiv atat lovire cat si ura de rasa .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: bfelix , utilizator 19:14, 3 Martie 2010
angajati-va un avocat care sa va reprezinte.
Pe langa infractiunea de loviri si alte violente, prevazuta de art. 180 cod penal, agresorul poate primi, daca va fi gasit vinovat, o pedeapsa sporita deoarece exista o circumstanta agravanta , putandu-se aplica si prevederile art. 75. C. penal , aliniatul c indice 1, respectiv savarsirea infractiunii pe temei de rasa , nationalitate, etnie, limba, religie, gen, etc.
Da, risca o pedeapsa mai mare pentru ura de rasa in conditiile prezentate de dvs.
Sunteti de etnie rroma?

avocat Claudiu Lascoschi
In situatia in care exista plangerea depusa,duvs,trebuieste sa dovediti cele formulate in aceasta cu probatorii -cu martori,acte, sau orice alte mijloace probatorii prevazute de lege.
Trebuieste sa dovediti ca ati fost lovit ,precum si invocarea motivelor rasiale la care va referiti
Se pare ca inculpatul a declarat ca l-a lovit din motive de ura de rasa si dosarul se afla deja la instanta.
Sunt curios ce pedeapsa va fi aplicata.Nu am avut nicun caz de acest gen si daca se va dovedi si nimic nu se va schimba situatia este clara.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ultraj alinaelida alinaelida este normal ca cineva sa stea arestat preventiv pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si lovire ( 5 zile de ingrijire med. ) pe durata ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa ar putea sa primeasca? KATYY KATYY Citat la parchet in dosarul penal cu art.193 infractiune cu amenintare un politist primeste vreo pedeapsa sau nu?Mentionez ca eu nu am putut sa fiu prezenta ... (vezi toată discuția)
Drept penal VISNIUC NADIA-NICOLETA VISNIUC NADIA-NICOLETA La cat se poate incadra baiatul meu in pedeapsa ca complice la furt in ideea in care nu au ca probe decat 2 declaratii la 2 minori si niste inregistrari ... (vezi toată discuția)