avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pedeapsa ar putea sa primeasca?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pedeapsa ar putea sa primeasca?

Citat la parchet in dosarul penal cu art.193 infractiune cu amenintare un politist primeste vreo pedeapsa sau nu?Mentionez ca eu nu am putut sa fiu prezenta deoarece nu sunt in tara.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:04, 20 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
in cazul dvs, cred ca veti primi o amenda. acum depinde si de antecedente si mai aveti o circumstanta agravanta- faptul ca ati lipsit de la cercetari.
In masura in care plangerea penala ,pentru amenintare,va fi dovedita cu probatorii(acte,martori,alte probatorii admise de legea penala),indiferent de functia celui reclamat,conform art.193 c,pen,acesta poate fi sanctionat cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.
Daca plangerea nu va fi sustinuta si dovedita,se dispune incetarea urmaririi penale.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in lipsa dvs.din tara.
In justititie,nu este suficienta doar formularea unei plangeri penale.Aceasta trebuieste si dovedita..
vio_rogojan a scris:

Cod Penal - ART. 193
Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.



interventie moderator: va rugam daca aveti ceva de scris, nu mai dati citate din cod...userul vrea o parere, cu siguranta a citit deja articolul de lege.
Potrivit art.239 indice 1 cpp pedeapsa in cazul infractiunii de amenintare savarsita asupra unui politist, in scop de intimidare sau razbunare pentru acte sau fapte indeplinite in exercitiul functiunii, maximul pedepsei (adica 1 an) se majoreaza cu 2 ani.
Daca se afla la o prima incalcare a legii penale exista posibilitatea sa obtina o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei.
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Informatii referitoare la lovire si ura de rasa bfelix bfelix [Am nevoie de un sfat , sunt parte vatamata intr-un proces cu o persoana pentru lovire(art 180 Cp), si in curind trebuie sa ma prezint la judecatorie; persoana ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! acuzat de santaj cathygl cathygl Am avut o relatie cu o fata acum cativa ani cu care am facut un filmulet erotic. Dupa ce ne-am despartit m-a rugat intr-o convorvire pe internet sa sterg acel ... (vezi toată discuția)
Doua infractiuni what what sunt acuzat de 2 infractiuni distrugere alin.1 si incaerare daca sunt gasit vinovat ce pedeapsa pot primi? va multumesc anticipat (vezi toată discuția)