avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor!!! Acuzat de santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor!!! Acuzat de santaj

Am avut o relatie cu o fata acum cativa ani cu care am facut un filmulet erotic. Dupa ce ne-am despartit m-a rugat intr-o convorvire pe internet sa sterg acel filmulet,eu spunandu-i in gluma "Ce-mi dai?". Acum am proces cu ea pt santaj. Mi s-a facut perchezitie acasa la 6 dimineata,confiscandu-mi pc-ul si niste cd-uri. Nu au gasit nimic pt ca stersesem cu mult timp in urma acel filmulet. Acum sunt acuzat pt santaj,singura ei dovada fiind acea conversatie. Ce pedeapsa as putea primi pt asta?
Multumesc!!!
Santajul este o infractiune considerata cu un grad sporit de pericol social la adresa persoanei , a drepturilor si libertatilor ei...conform art . 194 Cod penal "Constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani:
-Cand constrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani."
O scoatere de sub urmarire penala in masura in care s-a inceput dar ma indoiesc.Nu sunt probe.
Daca i-a facut perchezitie la 6 dimineata inseamna ca a fost deranjat si un judecator.
La 6 dimineata cam doarme lumea.
Vedeti ce avocat va angajati ca sa iesiti cat mai bine din aceasta situatie...
Nu cred ca va fi chiar usor dar poate ca nu primiti o sanctiune privativa de libertate cu executare.

avocat Claudiu Lascoschi
Cu respect,eu nu cred ca numai la cele povestite de dvs. s-a rezumat totul.Chiar daca ati sters fisierele se gasesc de catre cei specializati elemente care va pot incrimina.
Daca s-a dispus efectuarea unei perchezitii, si aceasta a si fost admisa probabil ca au existat discutii, fie prin internet,fie prin telefon si au fost cautate astfel de probatorii.
Oricum,riscati o pedeapsa de la 6 luni la 5 ani inchisoare.
Angajati un avocat care sa va ajte sa beneficiati de o pedesapsa minima,eventual cu suspendare
cathygl a scris:

Am avut o relatie cu o fata acum cativa ani cu care am facut un filmulet erotic. Dupa ce ne-am despartit m-a rugat intr-o convorvire pe internet sa sterg acel filmulet,eu spunandu-i in gluma "Ce-mi dai?". Acum am proces cu ea pt santaj. Mi s-a facut perchezitie acasa la 6 dimineata,confiscandu-mi pc-ul si niste cd-uri. Nu au gasit nimic pt ca stersesem cu mult timp in urma acel filmulet. Acum sunt acuzat pt santaj,singura ei dovada fiind acea conversatie. Ce pedeapsa as putea primi pt asta?
Multumesc!!!

chiar asa departe s-a ajuns in instanta, nu cumva sunteti in faza de cercetare penala?
daca inca sunteti in aceasta faza, incercati sa va angajati un avocat deoarece ar trebui sa demonstrati ca nu sunteti vinovat. atata timp cat nu s-a gasit filmuletul, puteti zice ca era vb de un filmulet cu dvs si fost prietena dar fara sa fie erotic.
chiar ce probe sunt care sa ateste ca filmuletul era erotic si ca nu era cu un simplu sarut? daca filmuletul nu e de gasit?

Alte discuții în legătură

Santaj hoream hoream Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru șantaj și hărțuire. ce pedeapsă riscă făptuitorul? Rei899 Rei899 Buna ziua, Am avut o aventura extra-conjugala care s-a terminat acum 2 luni. Persoana in cauza a continuat sa ma hartuiasca tot acest timp prin sms-uri, ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept pauldorin87 pauldorin87 sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)