avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj

Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten de-al meu ar fi luat mita de la mine, fapt care i-ar pune in pericol locul de munca. Dovezile care le are asociatul sunt niste e-mailuri in care s-ar aduce vorba de niste comisioane, care de altfel nu s-au materializat.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:09, 1 Decembrie 2010
Daca detineti probe temeince ,formulati plangere penala
Aceasta fapta nu constituie infractiunea de santaj si nici alta infractiune.
Este vorba de dreptul sau...
Mie mi se pare ca fapta asociatului userului este curat santaj.Fiindca, i se cere,prin amenintare sa faca ceva, in caz contrar va da in vileag o fapta reala sau imaginara, in speta, faptul ca userul ar fi mituit o persoana....
Iar toate acestea , inspre a dobandi un folos injust- cedarea drepturilor in firma .De ce ar trebui ca userul sa cedeze aceste drepturi, fara voia sa?
Parerea mea este sa nu se lase santajat si depuna plangere impotriva asociatului sau.Mai ales ca nu exista , asa cum presupun, riscul ca mita pe care asociatul sau pretinde ca a adat-o userul, sa fi fost data sau sa fie intrunite elementele constitutive ale infractiunii de dare de mita, cata vreme, cel ce a primit-o , nu ar avea calitatea de functionar.Sau, daca este asa, userul ar putea sa se autodenunte, fiind in acest fel exonerat de raspundere penala si mai ales, ca nu exista demersuri ale organelor de urmarire in privinta infractiunii.
Nu este vorba de functionar. Cum nu este vorba de mita de nici un fel. Singura mea nedumerire e daca respectivele mailuri l-ar putea pune in pericol la firma la care lucreaza.
Deci sfatul era plangere penala? Mai ales ca cred ca s-ar putea organiza si un flagrant... sau?
Formulati plangere penala petru infractiunea de santaj la parchetul competent teritorial si este posibila si organizarea unul flagrant in acest sens.
Este imposibil sa se pronunte cineva cu privire la mail-uri,fara a le cunoaste continutul.

Alte discuții în legătură

Amenintari sau santaj ? conditii sorin78 sorin78 Am primit acum 2 luni un sms de amenintari, pe scurt: imi cere un fost coleg plata unei datorii [u]contestate [/u] si zice ca \"[i]daca nu platesc pana la ... (vezi toată discuția)
Infractiune de santaj ?! xuser xuser Pe scurt, cineva cu care am probleme ma ameninta sa imi retrag plangere, ca altfel imi da o bataie buna, si mai aduce si martori mincinosi ca sa imi ... (vezi toată discuția)
Santaj si amenintare blueelf08 blueelf08 Exista in codul penal vreun articol care sa pedepseasca santajul si amenintarea? Pentru ca deja nu mai suport sa fiu santajata si amenintata fie prin sms, fie ... (vezi toată discuția)