avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ultraj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ultraj

este normal ca cineva sa stea arestat preventiv pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si lovire ( 5 zile de ingrijire med. ) pe durata procesului penal , a judecatii?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:57, 3 Decembrie 2010
Nu stiu cat este de normal dar va pot spune ca este posibil in functie de mai multe aspecte respectiv antecedentele inculpatului si de cazurile de impiedicare prevazute in art.10 CPP.
De putut se poate.
Daca pedeapsa e peste 4 ani, se cam poate...din pacate
Se poate! Totusi sa nu uitam ca arestarea preventiva este o masura extrema si probabil circumstantele faptei au impus aceasta masura!
De ce nu a incercat macar o liberare provizorie sub control judiciar?

Av. Claudiu Sorin Feteanu
In general, pentru aceasta infractiune sansele pentru emiterea mandatului de arestare prentiva sunt cumva 50% pentru acuzare si aparare.
Am avut insa un caz, dat si la stiri in urma cu vreo 2 ani, cu niste persoane de etnie rroma, niste clanuri rivale, care au tras cu pistolul chiar in fata sectiei de politie...si procurorii si judecatorii sau enervat atat de tare incat sansele nu au mai fost de 50%...
Daca tragi cu arma in fata sectiei de politie cam sfidezi organul...
Adica smecheria exacerbata poate costa....Au fost arestati toti cei suspecti...si inculpati...
Statul trebuia sa isi impuna punctul de vedere ( cam abuziv, dar oarecum justificat, as putea zice...) ca doar nu suntem pe timpul lui Al Capone...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Cost cautiune anamarial anamarial Buna ziua. Ma intereseaza cam cat ar costa o cautiune pentru o persoana aflata in arest preventiv, acuzata de furt calificat si cu antecedente penale tot ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stancel stancel am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)