avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cost cautiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cost cautiune

Buna ziua. Ma intereseaza cam cat ar costa o cautiune pentru o persoana aflata in arest preventiv, acuzata de furt calificat si cu antecedente penale tot pentru aceeasi fapta. Este posibila cautiunea in acest caz? Are incadrare la art. 229 litera "H" conform noului cod penal din 2009. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Myky22 , utilizator 12:30, 10 Ianuarie 2020
cautiunea este stabilita de instanta.. va sugerez sa angajati un avocat bun in materie penala care sa reprezinte interesele inculpatului.. eu as incerca mai intai varianta eliberarii din arestul preventiv sub control judiciar.. multa bafta
Nu prea are sanse dar poate incerca daca nu este in stare de recidiva.
Sfatul meu este sa platiti un avocat sa stuzieze dosarul.
Cautiunea nu cred ca o sa fie chiar mare, dar greu de spus ce va iesi chiar si cu avocat foarte tare...
Cum putem aborda eliberarea asta sub control judiciar? A mai iesit cineva din cei acuzati ( ca sunt mai multi), dar a avut o anumita hartie precum ca nu are cine ii creste copii, ca sotia a renuntat la ei. Pentru el s-ar putea face altceva, ne trebuie neaparat ceva un document?
Nu va trebuie neaparat hartie, dar daca are antecedente penale cu privire la aceeasi fapta greu de crezut ca va fi pus in libertate...
Daca e in stare de recidiva nu are deloc sanse...
Este ca si cum il pui liber sa comita din nou infractiuni...

avocat Claudiu Lascoschi
Buna seara. Inca o intrebare: noul cod penal (2009) a intrat in viguare sau inca se mai aplica incadrarile din cel vechi?

Alte discuții în legătură

Furt calificat stancel stancel am mai intrebat in forum dar nu am primit raspunsuri clare.Prietenul meu este inchis pentru furt calificat si a primit 29 de zile arest preventiv.Avocatul a ... (vezi toată discuția)
Ultraj alinaelida alinaelida este normal ca cineva sa stea arestat preventiv pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si lovire ( 5 zile de ingrijire med. ) pe durata ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)