avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate paraschiv mariana

Activitate paraschiv mariana

Discuție mostenire
Buna seara,
Am si eu o intrebare: sotul meu a primit de curand o mostenire de la unchiul sau. Se poate ca aceasta mostenire sa fie impartita in doua, jumatate eu si jumatate el? Ce acte trebuie sa facem? pentru ca am inteles ca nu se poate face contract de vanzare intre soti.
Multumesc!
Răspuns la discuția testament
Buna ziua,
La o intrebare anterioara am vazut ca acest testament poate fi atacat de mostenitorii rezervatari. In cazul meu cine sunt mostenitorii rezervatari?
Multumesc!
Răspuns la discuția testament
Buna ziua,
Acest testament olograf poate fi atacat de cineva - fratele care este in viata sau vreunul din nepoti?
Multumesc!
Răspuns la discuția testament
Buna seara,
Revin la discutia anterioara: din pacate unchiul meu a murit, dar am ascultat sfatul dvs si a facut un testament olograf(unchiul). Si acum intebarea: In afara de mine care am testamentul olograf, mai participa cineva la succesiune? (matusa a murit anul trecut si a facut un testament la notar in favoarea unchiului. Ea are 2 frati decedati si 2 nepoti. Unchiul a murit luna trecuta si nu a facut succesiunea dupa sotia sa. El are 4 frati din care 3 decedati si unul in viata. Fiecare frate are cate 2-3 copii,cam vreo 10 nepoti. Eu sunt fiul unuia dintre nepoti. Unchii nu au avut copii, iar parintii lor sunt decedati.
Multumesc!
Răspuns la discuția testament
Buna ziua,
Cum ar trebui sa "sune" testamentul olograf?
Multumesc!
Răspuns la discuția testament
Buna ziua,
Acel testament nu este valabil pentru ca este semnat in fata unui avocat? Daca ar fi fost semnat in fata unui notar ar fi fost valabil?
Multumesc!
Răspuns la discuția testament
Testamentul olograf trebuie inregistrat la avocat sau notar?
Răspuns la discuția testament
Multumesc! Inca ceva: testamentul este scris la calculator, semnat de unchiul in fata avocatului, asta inseamna ca nu este valabil? Dar acel avocat care a asistat la semnarea testamentului de ce nu ne-a spus acest lucru?(evident ca nu aveti de unde sa stiti!) Si atunci ce pot face, pentru ca eu sunt singura care am grija de el? Pe ceilati nu ii intereseaza soarta lui. Pentru ce trebuiesc specimene de semnaturi pentru testamentul olograf sau pentru cel in care are doar semnatura?
Discuție testament
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a murit anul trecut(are 2frati morti si 2nepoti). Inainte sa moara a facut un testament la notariat in care spune ca lasa toata averea sa unchiului. Unchiul nu a facut succesiunea dupa matusa. Unchiul are 4frati, din care unul in viata si mai multi nepoti. Intrebarea mea este:1. cand se face succesiunea dupa matusa trebuie sa vina si rudele ei? 2. dupa ce moare unchiul cine trebuie sa vina la succesiune? 3. Imi este de folos testamentul pe care l-a facut unchiul?
Multumesc!