avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara,
Am si eu o intrebare: sotul meu a primit de curand o mostenire de la unchiul sau. Se poate ca aceasta mostenire sa fie impartita in doua, jumatate eu si jumatate el? Ce acte trebuie sa facem? pentru ca am inteles ca nu se poate face contract de vanzare intre soti.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea Tudor , Avocat 21:40, 13 Iulie 2010
va poate face donatie de exemplu.
dar trebuie sa stiti ca aceasta donatie va putea fi revocata oricand de catre sotul dvs.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
ContSters97658, utilizator
dvs nu aveti drept de mostenire dupa unchiul sotului asa ca sotul dvs v-ar putea transmite jumatate numai prin donatie, dat fiind faptul ca vanzarea este interzisa intre soti conform art. 1307 C.civ.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Andreea Tudor, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire yha yha Sunt singura fiica al tatalui meu din prima casatorie. Dupa ce a divortat de mama,tatal meu cu ajutorul parintilor si-a cumparat un apartament. Dupa cativa ani ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare floryka floryka Buna ziua si Hristos a inviat! Am o problema putin mai delicata si nu stiu ce pot sa fac.Am un unchi care nu este casatorit si doreste sa-mi lase mie ... (vezi toată discuția)
Fara mostenitori getvoi getvoi Buna ziua!Eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani si suntem coproprietarii unui apartament si nu avem copii.In cazul in care ar ramane unul singur in ... (vezi toată discuția)