avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate sorinn1

Activitate sorinn1

Daca doresti sa repari calculatoare

=activitate facuta ca persoana fizica simpla, fara a fii PFA sau alta forma legala pentru prestari de servicii.
Se considera evaziune fiscala, in situatia expusa de mine mai sus?
Va multumesc pentru raspuns!
O nelamurire: ce inseamna bun propriu?
Bunuri pe care am acte ca imi apartin sau pot Intra si bunurile create de mine ( sa presupunem o masa )?

Exista vreo limitare in privinta numarului de bunuri vandute?
Ipotetic, daca cumpar 20 telefoane pe numele meu din magazin si le vand la alt pret, e legal?
Trebuie inregistrata undeva vanzarea?
Daca doresti sa repari calculatoare si spui la client ceva de genul - in situatia de fata, ti-l repar pentru 300 RON, dar banii mi-i dai sub forma de cadou.
( cadou insemnand bani in plic, ca o apreciere a muncii sau carduri de cumparaturi de o anumita valoare )
Se considera evaziune fiscala? Fara a fii PFA sau autorizat in vreun fel.
1. Vreau sa va intreb ce se poate vinde fara a fii PFA/persoana juridica.
Ma refer la anunturile de pe net - vand telefon, vand alt obiect pe care il detin, sunt legale?

2. Pot vinde catre un PFA/SRL un produs software creat de mine, cedand drepturile de autor contra unui procent din castigurile pe care il va avea cel ce vinde mai departe, din vanzarea de software?
Trebuie sa fiu PFA pentru asta si pentru a avea drepturi de a autor?
Din cate stiu, pentru ca un produs software sa fie protejat de copyright, trebuie inregistrat la ORDA in Registrul Programelor de Calculator, ceea ce implica un PFA/Persoana Juridica. Asa este? Sau implicit eu am drepturile de autor atat cat am sursa programelor?