avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Ce inseamna sa desfasori o activitate pentru care ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Ce inseamna sa desfasori o activitate pentru care trebuie platit impozit

Daca doresti sa repari calculatoare si spui la client ceva de genul - in situatia de fata, ti-l repar pentru 300 RON, dar banii mi-i dai sub forma de cadou.
( cadou insemnand bani in plic, ca o apreciere a muncii sau carduri de cumparaturi de o anumita valoare )
Se considera evaziune fiscala? Fara a fii PFA sau autorizat in vreun fel.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
sorinn1, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorinn1 , utilizator 12:17, 23 Februarie 2010
In situatia mentionata de dvs, respectiv existenta clientului,termenul si calitatea acestuia ,va obliga la desfasurarea activitatii asumate in cadru legal,cu eliberarea de documente justificative ,conform dispozitii in vigoare.
Nu a-ti lamurit suficient
Daca doresti sa repari calculatoare
,
care este cadrul legal in care se manifesta dorinta dvs
Maniera propusa de dvs, in raport de anume circumstante se incadreaza sub incidenta faptelor prevazute de dispozitiile in vigoare
Codul fiscal precizeaza concret activitatile pentru care legal este prevazut varsarea de taxe si impozite la bugetul de stat
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Daca doresti sa repari calculatoare

=activitate facuta ca persoana fizica simpla, fara a fii PFA sau alta forma legala pentru prestari de servicii.
Se considera evaziune fiscala, in situatia expusa de mine mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa pronosticuri sportive Viorelmarian748 Viorelmarian748 Buna ziua ! Vand pronosticuri sportive de aproximativ 2 ani pe forumuri/facebook, cat si pe alte retele de socializare. Metodele de plata pe care le accept ... (vezi toată discuția)
Poprire pt un card de cumparaturi neutilizat vio_nn vio_nn Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat, In 2010 am facut un card de cumparaturi la RBS Bank pe care nu l-am folosit niciodata. Din 2013 primesc notificari ... (vezi toată discuția)
Intrari tva persoana fizica Tudcd Tudcd Buna ziua. Sunt mecanic auto si desfasor aceasta activitate si in timpul libel cu piesele mele sau ale clientului. Achizitionez regulat componente auto de ... (vezi toată discuția)