avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pt un card de cumparaturi neutilizat
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pt un card de cumparaturi neutilizat

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, In 2010 am facut un card de cumparaturi la RBS Bank pe care nu l-am folosit niciodata. Din 2013 primesc notificari de la APS FUND ALPHA, DDM INVEST XX AG, in prezent, AXFINA cu o creanta de 1120.86 lei aferenta comisionului de administrare a acestui card. Repet, nu l-am folosit niciodata. Cum ar trebui sa procedez pentru a nu se ajunge la poprire?
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2025
vio_nn, utilizator
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 18:47, 12 Februarie 2025
Buna ziua

Aproape toate cardurile de cumparaturi au si un comision anual de administrare, indiferent daca le folositi sau nu. Unele institutii au uneori oferte promotionale in care un anumit numar de ani acel comision este zero sau este zero daca indepliniti anumite conditii (faceti cumparaturi de minim xx lei/luna/an etc...)

Nu raspundeti solicitarilor si luati legatura cu un avocat sa verifice contractul pentru acel card.

Acea datorie probabil ca s-a prescris de mult. Daca va puteau executa silit o faceau pana acum. Numai ca prescriptia nu se constata din oficiu asa ca ei tot incearca, poate poate scot banii de la dvs. De asemenea, daca dvs ii intrebati cat mai aveti de plata sau recunoasteti datoria atunci termenul de prescriptie incepe din acel moment.

Deci repet, discutati cu un avocat pentru ca probabil acea datorie e prescrisa de mult.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdată ignorați. Dacă va treziți executat silit, mergeti la avocat si faceti contestatie la executare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe viitor, cand mai doriti astfel de servicii ar fi ideal sa incercati sa va informati mai bine cu privire la produsele si serviciile financiare pe care le contractati....in cazul expus de dvs. banca se obliga sa va puna la dispozitie in orice moment suma de bani pana la maximul limitei agreate....cu alte cuvinte este doar senzatia dvs. ca nu ati folosit banutii,,,,banca in spate a avut grija sa aibe suficient disponibil incat sa onoreze orice plata facuta de dvs. prin intermediul acelui card de credit, adica consuma resurse in aceasta directie, evident pentru toti clientii sai, nu in mod particular pentru dvs., insa pe care se asteapta sa ii recupereze sub forma de comision de administrare,
Pe piata exista banci care nu percep aceea taxa de administrare anuala, daca optati pentru un card de credit virtual (ex. accesibil prin intermediul unui smartphone).
In rest este problema bancii ca nu a facut in timp util demersurile necesare pentru recuperarea sumelor datorate de dvs....insa trebuie sa aveti in vedere sa nu ajungeti pe vreo lista/baza de date "neagra"/rau platnici, astfel incat sa aveti probleme in viitor, in masura in care doriti sa apelati la un alt credit....desi, faptul ca ati fost contactat de alta companie, cel mai probabil au fost vandute respectivele creante.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Aproape toate cardurile de cumparaturi au si un comision anual de administrare, indiferent daca le folositi sau nu.

Va contrazic. Cardurile de cumparaturi nu au comisioane. Ele in principiu se retin de la vanzatori. Eu am de la 3 banci carduri de cumparaturi si nici una nu e grevata de comisioane de iadministrare. Alta e situatia cardurilor de debit care au sau pot sa nu aiba comisioane de administrare. Oricum mi se pare enorm comisionul. La cardurile de debit este intre 1,5 si 5 lei/luna depinde de banca

Alte discuții în legătură

Am primit o înștiințare de la o firmă de colectare înființată ... Lauramoro Lauramoro Am primit o înștiințare de la o firmă de colectare înființată acum câteva luni, AXFINA ROMANIA SRL, cum că aș avea la ei o datorie de peste 3000 de ... (vezi toată discuția)
Card bancar neutilizat eooddd eooddd Am primit o notificare de la CEC, cum ca am de platit o suma, nu foarte mare, dar mi se pare nedret sa platesc ceva ce nu am folosit. Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Sold restant card de salariu lumifatu lumifatu Buna dimineata Am lucrat intr o firma care, printre alte documente necesare la angajare mi a deschis si un cont la o banca pt plata salariului.Doar doua zile ... (vezi toată discuția)