Acum 4 ani tata a facut un imprumut la o banca. I s-a atasat un card de cumparaturi(trebuia sa fie trimis prin posta), dar acesta nu a mai ajuns la el , intorcandu-se la banca din nu stiu ce eroare. Banca ne-a anulat comisioanele adunate pentru el considerandu-se vinovati ca acel card nu a ajuns la noi si a trimis fara sa ne anunte un alt card la banca. Acesta a expirat in banca nefiind ridicat niciodata(nu ne-a contactat nimeni pentru a ne spune ca acel card a sosit). Am primit pe 18 ian. 2013 o somatie de la o firma de recuperare prin care mi se cerea sa achit 1381 ron reprezantand comision de administrare si penalitati pentru noul card. Cardul nou s-a eliberat in 2008 dupa cum spune firma de recuperari. Cum se poate sa-ti cera banca bani pe un card care nu l-ai cerut, care nu a fost activat niciodata si pentru care nu s-a semnat de primire? Va rog dati-mi un raspuns cat mai repede!
Mergeti la banca, explicati ca nu ati primit instiintare privind noul card si cereti sa va arate dovada comunicarii acesteia. Sa va dovedeasca factul ca v-au anuntat. Daca ajungeti in executare silita, puteti face acelasi lucru prin contestatie la executare. Pentru moment, negati debitul, justificat de ce v-am zis mai sus, insa ar fi bine ca aceste lucruri sa le faceti in scris, pt ca verbal...se pierde in aer.
Au motivat ca alt card se trimite automat, ca doar din aceasta cauza mi-au sters datoriile cardului vechi si ca ei nu au nici o vina ca eu nu l-am ridicat, nu am semnat de primire sau ca nu l-am activat. Oare?