Am primit o notificare de la CEC, cum ca am de platit o suma, nu foarte mare, dar mi se pare nedret sa platesc ceva ce nu am folosit.
Este vorba despre un card Visa Electron pe care l-am facut din pacate in 03.2008 dar nu l-am folosit deloc, cardul mi-a si expirat, si nici nu am fost anuntat cum ca ar trebui sa platesc ceva comisioane pentru el, mai ales daca nu l-am folosit.
Ar fi ceva de facut pentru a scapa de datorie, sau daca nu platesc ce poate sa mi se intample? Nu e o suma mare dar mi se pare neprofesionist din partea lor nici macar sa nu ma anunte ca v-a trebui sa platesc ceva.
precis cand s-a eliberat cardul ati semnat ceva hartii cum ca sunteti de acord cu un comision de administare cont. nu prea e vina lor ca nu ati utilizat cardul aferent contului. platiti suma ce-o datorati si faceti cerere de inchidere de cont
cardul respectiv de debit a fost emis pe baza unei ralatii contractuale intre dvs si banca respectiva. la acel moment dvs, in calitate de detinator al acestui card, datorati bancii niste sume reprezentand comisioanele de administrare a contului curent la care a fost atasat cardul. nu are importanta faptul ca, acest card nu a fost folosit, atata timp cat dvs ati semnat pentru el cand v-a fost eliberat. nu este obligatia bancii sa va notifice despre plata acestui comision sau despre momentul expirarii cardului, daca exista acel contract de emitere card de debit. daca nu platiti suma respectiva, banca poate solicita, in mod legal, restituirea acesteia si va aplica si penalitatile aferente demersurilor de recuperare. asadar, incercati sa platiti, apoi atentie la solicitarea de carduri daca tot nu le utilizati, caci, sunt generatoare de costuri pentru dvs......:(