Multumesc r.gabi, am inteles si stiu ce am de facut.
Imi cer scuze daca nu reusesc sa ma fac inteles, sunt doar un simplu electonist, logica ma ajuta im meseria mea de zi cu zi, la fel cum logica ma ajuta sa inteleg textele de lege.
In finalul primului post am specificat variante pe care le am in considerare, nu am depus inca nici o actiune din acestea doua, contestatia a fost la PV la fel si recursul cat si contestatia in anulare. Va multumesc pentru ajutorul acordat.
Inteleg tot ceea ce este logic, ceea ce nu iteleg este cum poate agentul Y sa ceara unei persoane implicate in accident sa semneze de confirmare ca eu am refuzat sa semnez "Martor asistent" cand el de fapt nu a fost prezent la refuzul meu de a semna PV, "Martorul asistent" a dat declaratie la tribunal ca a fost doar el si agentul Y la sectie.
In acest caz nu vad de ce nu poate un agent sa intocmeasca cate PV vrea si la cine vrea, cu conditia sa isi gaseasca un "martor asistent" care sa semneze de confirmare ca persoana careia ii este intocmit PV refuza sa semneze.
Care dintre cele de mai sus nu se incadreaza la abuz in serviciu si fals in inscrisuri?
1. La alte mentiuni se trec mentiunile pe care le fac eu si nu se trece ce vrea Y, in ceea ce priveste CEDO este gresala mea, prezumtie de nevinovatie
2. Y a intocmit si a si semnat, X a fost la fata accidentului, (este nevoie de 2 agenti unul constata, altul intocmeste PV?)
3. iar semnatarul Martor asistent nu a fost de fata la refuzul meu de semna procesul verbal, chiar el declara ca a fost doar el si agentul Y la sectie, iar agentul Y nu avea dreptul sa ii ceara sa semneze ca si martor asistent deoarece nu a fost de fata la refuzul meu de a semna PV, si nici nu face referire la circumstantele care au dus la intocmirea PV fara semnatura mea.
Buna ziua, Care ar fi solutia legala privind urmatorul accident fara victime:
- intersectie semaforizata, semafoare galben intermitent, eu am indicatorul cedeaza trecerea, ma asigur, dupa care pornesc pentru a traversa intersectia, patru benzi doua pe fiecare sens, inainte de iesirea din intersectie sun lovit de un alt autot. in partea dreapta fata, din impact sunt proiectat in autot. stationat pe sens opus si ii sparg semnalizarea cu partea stanga a autot. personal, cel care ma lovit in partea dreapta fata (criminalist) isi suna un coleg de la rutiera, apare agentul constatator X si ii zice sa plece, imi spune si mie sa plec, pentru ca incurc circulatia, fac poze la care X imi zice ca nu am voie sa fac poze, ma urc im masina si incerc sa plec, autot. nu se urneste de pe loc, X suna dupa macara sa ma tracteze, ajung la sediul rutierei, un alt agent Y deja a intocmit PV si mi-l da sa il semnez, vad ca la alte mentiuni Y a scris "recunosc fapta si sunt de acord cu despagubirile", refuz sa semnez, Y incearca sa ma convinga "semneaza ca poti sa faci contestatie si dupa aia", refuz sa semnez iar cand ajung in posesia PV, depun contestatie la judecatorie, imi este respinsa la fel ca si recursul si contestatia in anulare, pe procesul verbal exista semnatura la martor asistent, conduc. autot. la care i-am spart semnalizarea, la judecatorie da declaratie ca a fost la politie unde a dat declaratie dupa care Y ia cerut sa semneze un proces verbal ca si martor asistent tot in declaratia de la judecatorie "la politie am fost doar eu si agentul constatator", hotararea este definitivata, "criminalistul ma da in judecata sa ii platesc 2700 de RON pe langa faptul ca asigurarea mea ia reparat autot. 3700 RON.
- variante pe care le am in considerare:
1. CEDO, refuzul dreptului la aparare
2. plangere penala agent Y, abuz in serviciu si fals in inscrisuri.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua! Ma aflu in litigiu de munca cu fostul angajator, contestatie impotriva deciziei de concediere, am castig de cauza prin recurs la curtea de apel, angajatorul a depus cerere de revizuire iar curtea a respins-o ca tardiv introdusa.
Mai are angajatorul vre-o cale de atac ? sau pot cere curtii sa definitiveze hotararea? Multumesc.