Marilena!
Revolutionarul tau primeste in momentul de fata in jur de 1.700 RON pe luna. Prietena mea s-a confruntat cu aceeasi poveste, are un baietel de 14 ani, nu a fost nici ea casatorita cu tatal copilului - tata care nu a dat copilului nimic pana nu a fost actionat in judecata. Poti sa afli exact daca primeste indemnizatia de revolutionar de la casa de pensii, depui o cerere motivand ca-ti trebuie la tribunal pentru stabilirea pensiei alimentare. La primul proces instanta i-a dat castig de cauza prietenei mele obligandu-l pe parat la plata unei pensii alimentare de vreo 400 de lei. Porcul a facut recurs si a sustinut ca legea care-i confera aceste drepturi spune clar ca suma de bani pe care o incaseaza lunar ''nu reprezinta venituri, nu se impoziteaza''. Intr-adevar, ad literam, asa se exprima legiuitorul. Nici noi nu suntem de acord cu faptul ca aceste cuvinte il pot exonera pe el de la obligatia platii pensiei alimentare. A doua instanta, la care s-a prezentat cu avocat, i-a dat castig de cauza, fiind de acord cu faptul ca suma de bani pe care o primeste ''nu e considerata venituri'', chiar daca o primeste constant, lunar, de la stat, cu talon de pensie etc. Prin urmare l-a pus numai la plata unei pensii egala cu jumatate din salariul minim pe economie, sau ceva de genul asta, in final o suma mult mai mica decat cea pe care a fost obligat sa o plateasca initial. Mai mult, instanta a hotarat ca reclamanta, prietena mea, sa-i dea banii inapoi pentru lunile in care a luat cca 400 lunar, porcul urmand sa plateasca dupa recuperarea pagubei doar cota stabilita din salariul minim pe economie. Asta e tara in care traim! Poate daca ai un avocat mai bun o sa reusesti mai mult. Noi nu am avut avocat la proces si poate de asta am pierdut. Parerea mea este insa ca o situatie de acest gen este inadmisibila intr-un stat de drept, iar instanta a privat copilul de un drept care i se cuvine conform legii - pentru ca tatal lui nu primeste nici cartofi, nici pansamente, primeste o suma de BANI, de la STAT, cu TALON DE PENSIE, LUNAR. Pana la urma exprimarea legii - ''nu sunt considerate venituri'' - se adreseaza administratiilor financiare si a organelor de drept ce urmareasc veniturile in vederea impozitarii.