Eu cred ca este o scapare a functionarilor primariei. Teoretic, cantina sociala este un serviciu al primariei (serviciu public local de asistenta sociala) la fel ca oricare alt serviciu din primarie. Se spune aici pe forum ca asistentul social nu exercita nici una dintre prerogativele de putere publica prevazute de Legea funct. public., dar cum se explica faptul ca totusi dl Lucian a fost numit totusi functionar public, dar nu la aparitia legii funct. public ci mult mai tarziu, in 2008, desi nu si-a schimbat nici locul de munca, nici functia indeplinita si cantina este asa cum a fost serviciu al primariei. Asta pe de o parte, pe de alta tot in legea funct. public este enumerat personalul pentru care nu se aplica respectiva lege si asistentul social nu este inclus in aceasta categorie.
(Art. 6 Prevederile prezentei legi nu se aplica:
a) personalului contractual salariat din aparatul propriu al autoritatilor si institutiilor publice, care desfasoara activitati de secretariat, administrative, protocol, gospodarire, intretinere-reparatii si de deservire, paza, precum si altor categorii de personal care nu exercita prerogative de putere publica. Persoanele care ocupa aceste functii nu au calitatea de functionar public si li se aplica legislatia muncii;
b) personalului salariat incadrat, pe baza increderii personale, la cabinetul demnitarului;
c) corpului magistratilor;
d) cadrelor didactice;
e) persoanelor numite sau alese in functii de demnitate publica.)
Trebuie vazut actul (hotararea CL) prin care dl Lucian a fost numit functionar public in anul 2008, mai precis baza legala si ceruta, in prima faza, o explicatie scrisa primariei Iasi.