avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate cezar73

Activitate cezar73

G Boroi in drept civil,partea generala spune ca prin obligatia de a da se intelege indatorirea de a constitui sau de a transmite un drept real.De alta parte,Statescu in teoria generala a obligatiilor-executarea in natura a obligatiilor-spune urmatoarele:daca obligatia de a da are drept obiect o suma de bani executarea ei in natura este intotdeauna posibila.Exista obligatii de a da care au ca obiect sume de bani?eu as considera aceasta obligatie drept o obligatie de a face,iar nu o obligatie de a da.
Buna seara,eu am obtinut banii de la ANRP,daca sunteti interesat de calea pe care am urmat-o,trimiteti-mi un mail pe adresa bcezar1973@yahoo.com
Impartirea bunurilor in corporale si incorporale echivaleaza cu opunerea dreptului de proprietate pe de o parte celorlalte drepturi reale si de creanta pe de alta parte.Boroi-partea generala,drept civil.Aceasta,deoarece dreptul de proprietate este incorporat in obiectul asupra caruia poarta. In alte cuvinte cum s-ar putea formula aceste fraze?Va multumesc
Stimata doamna,
Multumindu-va in primul rand pentru raspunsul dumneavoastra,as dori sa va intreb ce autor de civil mi-ati recomanda pentru o mai buna intelegere a principalelor institutii ale dreptului civil.

O Ungureanu in curs universitar Drept civil sustine ca vanzarea unei succesiuni facuta de vanzator in credinta gresita ca a mostenit o nuda proprietate si nu o deplina proprietate, o incadreaza in eroare de drept. Eu o vad ca pe o eroare de fapt dat fiind ca eroarea de fapt consta in falsa reprezentare a unei situatii de fapt cu privire la incheierea actului juridic iar error iuris se refera la falsa reprezentare a existentei ori continutului unei norme de drept
Discuție nelamurire
dreptul civil,ca ramura de drept
a. studiaza totalitatea institutiilor dreptului civil
bstudiaza totalitatea normelor dreptului civil
c consta in totalitatea normelor ce reglementeaza anumite categorii de relatii sociale.
ei au raspuns doar c eu as fi pus a,b,c....cum e corect? puteti argumenta?