Nu am resedinta in alt stat si compania este americana, respectiv Carnival. Faptul ca sunt vase de croaziera, banuiesc ca alte legi sunt impuse considerand ca vapoarele sunt constant in ape maritime internationale si diferite vapoare sunt inregistrate in diferite state (Bermuda, Bahama, Panama, UK ...).
Sunt impozabile in Romania veniturile obtinute din salarii pe vase de croaziera apartinand unui angajator strain? Precizez ca eu nu locuiesc in Romania mai mult de 2-3 luni pe an.
Eu sunt cetatean roman si m-am casatorit in Bulgaria. Sotia mea este cetatean bulgar si am descoperit ca in Bulgaria trebuie inregistrata casatoria pentru ca statul sa aiba evidenta. Exista si in Romania un loc unde trebuie inregistrata aceasta casatorie pentru statul roman? Precizez ca amandoi ne-am pastrat cetateniile si in afara de faptul ca sotia a adaugat numele meu de familie la al ei, nu au existat alte schimbari de statut.
Mutumesc pentru clarificare.
Sunt putin dezamagit de aceasta situatie. Inca o data tara noastra ne impinge spre alte tari pentru a realiza unele dorinte!
Daca se poate putin ajutor in legatura cu schimbarea partiala a numelui la casatorie?
Se poate schimba numele in forma urmatoare?: sotul pastreaza numele de familie si sotia pastreaze deasemenea numele dar la care adauga numele de familie al sotului. Dupa casatorie numele celor doi soti ar fii, de exemplu:
sotul - Ionescu George
sotia - Popescu-Ionescu Maria
Ne-a fost explicat la starea civila (de catre sefa de stare civila) ca acest lucru nu se poate si ca daca se opteaza pentru aceasta solutie, sotul trebuie sa ia si el numele sotiei.
De mentionat ca viitoarea sotie nu este cetatean roman, daca este vreo diferenta in cazul acesta.
Ca de obicei legea nu este foarte clara dar daca ambele parti sunt de acord cu aceasta schimbare nu ar trebui sa fie nici o problema?!