avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate apop77

Activitate apop77

am avut un credit la X banca din 2005,de 14 400 lei,facut pentru altcineva,dar pe numele meu,respectiva nu a platit decat vreo 8 rate,in 2008,am primit acasa cerere de executare silita de la firma de recuperare ABC,cum ca sunt datoare la ei 18 000 de lei,am sunat la bcr sa ma informez,ei au spus ca nu mai detin informatiile ci ca le-au survenit celor de la ABC impreuna cu creanta,eu nefiind notificata in prealabil,am platit apoi 12000 de lei,ulterior nemaiexistand nici un avertisment decat in ianuarie 2009 am primit tot de la ABC o instiintare ca am restanta de plata 6500 plus 750 de lei penalitati,iar in februarie 2010 am primit din nou somatie de plata cu executare silita de la alta firma de recuperare XYZ creditoare care a imputernicit un executor judecatoresc sa treaca la procedurile de executare silita,si de data aceasta nefiind notificata anterior cum ca as datora vreo suma acestei firme si ca a devenit creditoarea mea,am luat legatura cu avocatul care se ocupa de caz pentru a incerca sa stabilim un contract in care sa existe niste rate lunare,invocand suma de 200 de lei,pe motiv ca nu am venit,iar bunurile imobiliare sunt in comun cu fratele,dar acesta mi-a "sugerat" sa cresc suma la macar 400 de lei,pe motiv ca datorita dobanzilor aferente,o sa ajung sa platesc mult mai mult la final,ca la suma se adauga si cheltuielile de executare si comisionul lui de 10%.Problema mea este ca vreau sa platesc suma restanta,dar cea de 6500 de lei plus eventual penalitati si NU dobanzi,si de ce trebuie sa i se plateasca onorariul avocatului din ratele mele,cand lui ii survine oricum 10% din suma pe care o am eu de platit si nu sa se adauge la suma inca 10 % onorariul lui,plus ca aceste cheltuieli de executare survin in in urma unui proces verbal realizat de executor si nu in urma unei hotarari judecatoresti.
Vreau sa stiu daca pot reusi sa platesc doar suma restanta fara dobanzi,daca societatea asta de recuperare creante are voie sa impuna dobanzi ca o banca si cum pot reusi sa platesc atat cat mi-a ramas si nu cat cer ei.

Va multumesc anticipat.
Am facut o chitanta de mana in mai 2008,in care o anumita persoana imi vindea dreptul de mostenire contra sumei de 12000 lei.Respectiva persoana,trebuia sa se ocupe si de demersul actelor notariale in urma primirii banilor.Ulterior,aceasta peroana si fratele ei,care detineau un teren si un imobil,au facut act de dezmembrare si de vanzare cumparare pe 1/2 din teren,ramanad amandoi in continuare titulari pe celalata jumatate de teren si pe imobil cu 1/2 cota fiecare.Din cate am inteles,persoana cu care am facut chitanta de mana,are niste creante la o firma de recuperari,din cauza unui credit la o banca,ajungandu-se la somatie de plata si executare silita.Daca eu actionez in instanta,am sanse sa imi recuperez partea din 1/2 cota pe care ea mi-a facut chitanta de mana?sau cum as putea sa actionez sa imi recuperez proprietatea?mentionez ca,chitanta este semnata de mine si de ea:am platit,respectiv,am primit si vand dreptul de mostenire,inclusiv 3 martori,cu numele si datele si semnaturile.
Va multumesc anticipat!