avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate popica1941

Activitate popica1941

Scuze daca o parte din intrebari au mai fost puse, dar .......
Mai multi medici de familie, avand cabinete medicale individuale cu contract prestari servicii cu casa de asigurari de sanatate, sunt alesi in functii de conducere la o organizatie profesionala.
Activitatea pt functiile alese le desfasoara la sediul organizatiei.
Orzanizatia suporta cheltuielile pt deplasarile facute in interesul desfasurarii activitatii., iar pt activitatea depusa acorda indemnizatii asrfel:
1- lunar, pt o categorie de functii
2- la doua sau trei luni, pt alta categorie de functii
3- la intervale mai largi, pt alta categorie de functii
Avand in vedere prevederile art 55(2) din codul fiscal (care asimileaza indemnizatiile din activitati desfasurate ca urmare a unei functii alese in cadrul persoanelor juridice fara scop patrimonial, cu veniturile din salarii) precum si pe cele din OG 58/2010 cu Normele Metodologice de aplicare (posibilitatea reconsiderarii activitatii ca dependenta si posibilitatea realizarii de venituri de natura profesionala) intreb:
A- care este incadrarea corecta a veniturilor realizate pt cele 3 cazuri?
B- care sunt contributiile datorate de platitorul de venituri si de beneficiarul de venituri pt cele 3 cazuri?
C- cine are obligatia declararii veniturilor realizate si pe ce se declara obligatiile de somaj, pt cele 3 cazuri?
Multumesc tuturor celor ce manifesta interes pt subiect!
Mare nedumerire!
Un medic neangajat, avand insa cabinet medical individual cu contract cu casa judeteana de asigurari de sanatate, este ales intr-o functie de conducere la o asociatie profesionala. Activitatea pentru functia aleasa o desfasoara la sediul asociatiei utilizand baza materiala a acesteia, iar organizatia ii da lunar o indemnizatie si, in cazul unor deplasari in interesul organizatiei, suporta si cheltuielile de deplasare.
In conditiile OUG 58/2010, care va fi statutul medicului in relatia cu asociatia pe care o reprezinta (activitate dependenta?) si care sunt obligatiile sale si ale asociatiei privind contributiile (cas, cass, somaj, risc, concedii si indemnizatii, fond garantare) ?
Scuze daca nu am postat unde trebuie!
Multumesc!
Discuție schimbare email
va rog sa imi spuneti cum pot face daca vreau sa schimb emailul unde primesc stirile !multumesc!
Pe site-ul CNPAS figureaza ordinul mmfes nr 122/2008 pt modoficarea normelor de aplicare a prevederilor Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale. Cautandu-l pe diverse portaluri de legislatie, nu l-am gasit, si am inteles ca nu a fost publicat in Monitorul Oicial, lucru pe care mi l-au confirmat si alti colegi care mi-au spus ca in aceste conditii nici nu este de luat in seama.
Intrebarea mea: ordinul in cauza este valabil, produce efecte?
multumesc.
ma intereseaza daca tichetele cadou, pana la 150 lei/persoana, acordate de sindicat membrilor sai cu ocazia Craciunului, Pastelui, etc, sunt impozabile!
care este regimul fiscal al tichetelor cadou oferite de sindicate membrilor de sindicat? am intalnit pareri diverse pornind de la faptul ca nici sindicatele nu au calitatea de angajator nici membrii sai nu sunt angajati .
multumesc!
tichetele cadou, pana la valoarea de 150 lei/persoana, oferite de catre sindicat membrilor sai cu ocazia craciunului se impoziteaza?
multumesc mult!