avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate mariusdragomir

Activitate mariusdragomir

Am facut o delasare in interes de serviciu. Am atasat documente justificative precum ordin de deplasare, bonul fiscal cu toate elementele specifice , inclusiv CIF, delegația prin care se specifica căvin cu mașina personală.
In momentul când a trebuit să îmi dea decontul cei de la institutia respectiva mi-au decontat doar valoarea de pe bon. Au justificat că daca am bon de 60 lei, ei imi dau tot 60 de lei cu toate ca drumul dus intors este in valoare de 210 lei. Este vorba de drum dus- intors Bucuresti - Constanta. Cu alte cuvinte trebuia sa atasez un bon de combustibil in valoare de 210 lei. Din cite stiu conform HG 1860/2006 pentru decontul transportului cu masina personala se face potrivit art. 16 in care se stipuleaza ca se dau bani conform calculului 7,5% * nr. km * 5,85 (cit este litru de combustibil de pe bonul atasat). Am dat un exemplu deoarece suma este mult mai mare. Cum este corect? Multumesc.
Sunt doua acte normative, "Instruc'iuni privind activitaatea de arhiva la creatorii si detinatorii de documente, aprobate prin ORdin de zi nr. 217 din 23 mai 1996" si "Normativ privind caracteristicile tehnico -functionale ale spatiilor ;i echipamentelor de depozitare si conservare a arhivelor aflate in administrarea creatorilor publici si privati de arhiva, aprobat prin Ordinul de zi al Directorului general al Arhivelor NAtionale nr. 235 din 5 iulie 1996".
Va rog sa imi raspundeti daca acestea doua sunt obligatorii si in baza caror legi si articole, Arhivele Nationale pot emite acte normative de punere in aplicare a Legii 16/1996, in art. 5 se spune intradevar ca vor elaboira "normative".
Care este diferenta intre niste norme tehnice de aplicare a unei legi (ex. legea arhivarii electronice) care sunt publicate in Monitorul Oficial si aceste Instructiuni emise prin ordin de Arhivele Nationale, care sunt nepublicate in Monitorul Oficial?