Buna ziua! Am următoare situație: credit ipotecar pe firma pe un imobil proprietate personala. Suntem trei giranti. Dacă firma intra in faliment ce se întâmplă cu imobilul? Plată ratei creditului nu este o problema de platit in continuare. Posibilitatea falimentului este ridicată de alți creditori. Se poate muta creditul oare pe alta societate sau persoana fizica? De asemenea, pe firma cu pricina este și un leasing auto. Multumesc!
Rețin că acum câțiva ani a devenit valabilă o măsură prin care înstrăinarea buletinului este interzisă, în cazuri precum lăsat la intrarea într-o instituție sau organizație etc. Ce lege reglementează acest lucru? Este valabil doar pentru buletin sau și pentru alte documente de identificare (Ex. carnet șofer). Multumesc!
Exista un cadru legislativ pentru a functiona ca o revista/un ziar? Ma intereseaza sa stiu daca un srl, avand codurile CAEN necesare poate emite, de exemplu, legitimatii de presa de exemplu. In cazul de fata e vorba despre o revista online.
Da, acum am inteles foarte bine despre ce e vorba. Despre vizita celor de la ANAF stiu. Un prieten a patit-o deoarece nu era acasa si a mai pierdut vreo luna pana au venit iar. In sensul asta acum proprietarul da o declaratie pe proprie raspundere de nesuprapunere. Voi trece 1-2 coduri CAEN.
N-am de ce sa ma supar :)
Sediul principal al unei societati comerciale; adresa unde figureaza societatea comerciala ca subiect de drept; locul de comunicare oficiala a actelor si corespondentei; sediul social poate fi fara activitate, cu activitati proprii de birou pentru societate sau cu activitati comerciale reglementate de codurile CAEN.
In rest, va multumesc pentru raspuns. Asa credeam si eu, ca nu au nicio legatura: TVA-ul cu sediul social.
Imi deschid o firma. Sediul social este apartamentul in care locuiesc si vreau sa-l declar fara activitate. Vreau ca firma sa fie platitoare de TVA. Cei de la firma care-mi deschid societatea mi-au spus ca trebuie musai sa declar sediul social cu activitate pentru a ma declara platitor de TVA.
Nu e prima firma si am mai vorbit si cu niste prieteni care si-au deschis de curand si mi-au spus ca nu au avut problema asta. In plus, nu gasesc logic sa aiba vreo legatura conditia de platitor de TVA cu sediul social. Vreau sa deschid firma si sa fie platitoare de TVA, dar sediul social sa nu aiba activitate. In timp ce deschid punctul de lucru voi avea de achitat facturi (amenajare, mobilier, echipamente etc) si vreau sa-mi pot scade TVA-ul.
Ergo, pentru a fi platitor de TVA de la bun inceput trebuie sa-mi declar sediul social cu activitate sau se poate sa fie si fara activitate?