avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Activitate ana.achim

Activitate ana.achim

Scuze pentru scapare: la data contractarii creditului imobilul era propietate personala a parintilor mei. Intre timp tatal a decedat iar in urma succesiunii, imobilul este propietatea mamei , a mea si a surorii mele, in cotele prevazute de lege.
Buna ziua.

Sunt in urmatoarea situatie: subsemnata sunt asociata intr-o societate care in 2009 a cerut si i s-a aprobat intrarea in insolventa cu intentia de reorganizare. La acea data societatea avea deschisa o linie de credit la o banca unde s-a garantat cu un imobil in care locuim eu si parintii.De la intrarea in insolventa, in perioada de 'supraveghere' firma si-a desfasurat in continuare activitatea initiala doar ca la un nivel mult mai redus. La insistenta administratorului judiciar si sub amenintarea de a se trece la executare silita a imobilului, s-a platit in continuare dobanda pentru linia de credit cateva luni dupa care a devenit imposibil de sustinut aceasta cheltuiala. Dupa cca 8 luni am achitat 90% din credit , plata care s-a facut de catre persoana fizica -subsemnata. Procedura de stingere a creditului a durat 5 luni, pana cand banca a priceput ca este ok sa incaseze suma rambursata. Intre timp , dupa efectuarea platii dar pana la 'recunoasterea' ei, banca a cesionat creanta unei firme de recuperari, al o suma mai mare decat cea reala. De mentionat si faptul ca banca s-a inscris in tabelul creantelor cu suma initiala a liniei de credit , in urma cesiunii, firma de recuperare a intrat in tabel in locul bancii cu cei 10% ramasi.
Acum:
- era obligatoriu de platit dobanda la linie, dupa intrarea in insolventa?
- este corecta tranzactia (cesiunea) facuta de banca?
-ipoteca a ramas in favoarea bancii dar ea ma trimite la firma catre care a cesionat, deci cu cine trebuie discutat pana la urma?
-au dreptul cei de la firma de recuperare sa solicite mai mult decat suma cu care s-au inscris in tabel?

Cam atat.

Multumesc.