avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... garanti ipotecari pentru credit firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

garanti ipotecari pentru credit firma in insolventa

Buna ziua.

Sunt in urmatoarea situatie: subsemnata sunt asociata intr-o societate care in 2009 a cerut si i s-a aprobat intrarea in insolventa cu intentia de reorganizare. La acea data societatea avea deschisa o linie de credit la o banca unde s-a garantat cu un imobil in care locuim eu si parintii.De la intrarea in insolventa, in perioada de 'supraveghere' firma si-a desfasurat in continuare activitatea initiala doar ca la un nivel mult mai redus. La insistenta administratorului judiciar si sub amenintarea de a se trece la executare silita a imobilului, s-a platit in continuare dobanda pentru linia de credit cateva luni dupa care a devenit imposibil de sustinut aceasta cheltuiala. Dupa cca 8 luni am achitat 90% din credit , plata care s-a facut de catre persoana fizica -subsemnata. Procedura de stingere a creditului a durat 5 luni, pana cand banca a priceput ca este ok sa incaseze suma rambursata. Intre timp , dupa efectuarea platii dar pana la 'recunoasterea' ei, banca a cesionat creanta unei firme de recuperari, al o suma mai mare decat cea reala. De mentionat si faptul ca banca s-a inscris in tabelul creantelor cu suma initiala a liniei de credit , in urma cesiunii, firma de recuperare a intrat in tabel in locul bancii cu cei 10% ramasi.
Acum:
- era obligatoriu de platit dobanda la linie, dupa intrarea in insolventa?
- este corecta tranzactia (cesiunea) facuta de banca?
-ipoteca a ramas in favoarea bancii dar ea ma trimite la firma catre care a cesionat, deci cu cine trebuie discutat pana la urma?
-au dreptul cei de la firma de recuperare sa solicite mai mult decat suma cu care s-au inscris in tabel?

Cam atat.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:02, 27 Iunie 2011

La acea data societatea avea deschisa o linie de credit la o banca unde s-a garantat cu un imobil in care locuim eu si parintii

cine este propietarul imobilului ?? caci cine locuieste acolo nu are nici o importanta in aceasta situatie
La insistenta administratorului judiciar si sub amenintarea de a se trece la executare silita a imobilului, s-a platit in continuare dobanda pentru linia de credit cateva luni dupa care a devenit imposibil de sustinut aceasta cheltuiala.

sa presupun ca imobilul este proprietatea soc ??
Scuze pentru scapare: la data contractarii creditului imobilul era propietate personala a parintilor mei. Intre timp tatal a decedat iar in urma succesiunii, imobilul este propietatea mamei , a mea si a surorii mele, in cotele prevazute de lege.

era obligatoriu de platit dobanda la linie, dupa intrarea in insolventa?

inteleg ca ati platit-o in calitate de persoana fizica , deci nu are legatura cu insolventa soc
- este corecta tranzactia (cesiunea) facuta de banca?

DA orice creditor poate sa cesioneze creanta cui vrea
-ipoteca a ramas in favoarea bancii dar ea ma trimite la firma catre care a cesionat, deci cu cine trebuie discutat pana la urma?

cu firma care a preluat creanta
-au dreptul cei de la firma de recuperare sa solicite mai mult decat suma cu care s-au inscris in tabel?

DA conform contractului
creditul ramas de plata , dobanda aferenta creditului si chelt de executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indrumare nicacristian nicacristian Buna ziua! Ma numesc Nica Lucretiu si sunt administrator la o firma din Tulcea. In anii 2007 si 2008 am contractat 3 credite la Volksbank- 1 in chf si 2 in ... (vezi toată discuția)
Executare silita c_dobrescu c_dobrescu In septembrie 2004 am facut un contract de credit. Am platit ratele pana in decembrie 2005, cand sotul meu a decedat, am vandut casa si am plecat in ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta. notificarea mihaigiu mihaigiu O banca este creditoarea de o creanta garantata cu ipoteca imobiliara (in valoare de 100.000 Euro) impotriva un debitor care este in insolventa. In data de ... (vezi toată discuția)