avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Indrumare
Discuție deschisă în Executare silită

Indrumare

Buna ziua! Ma numesc Nica Lucretiu si sunt administrator la o firma din Tulcea. In anii 2007 si 2008 am contractat 3 credite la Volksbank- 1 in chf si 2 in ron. Datorita crizei financiare si a cresterii francului nu am mai putut tine pasul cu ratele. In luna nov. 2012 volksbank a inaintat exutarea societatii catre un bej din constanta prin incunviintarea data de judec constanta.In luna februarie 2013 societatea a intrat in insolvrnta prin reorganizare planul fiind acceptat si de banca.Intre timp banca a mai inaintat 2 dosare de executare pe pers. fizica ca giranti.In luna iulie 2014 atat eu cat si firama de insolventa am primit 3 notificari de la o firma de recuperari din Buc. prin care ne instiinteaza ca banca a cesionat creantele. In aprilie a.c.soccietatea a intrat in faliment , tabelul definitiv fiind aprobat de judecatorul sindic si publicat in Buletinul Oficial de Insolventa. Mentionez ca firma de recuperare nu a facut contestatie la suma din tabel. Eu am un apartament propietate personala care vreau sa-l vand pentru a stinge creantele firmei, insa acesta este notat la Of. de cadastru Tulcea. In urma discutiei cu exec. jud . mi-a spus ca nu se poate pentru ca firma recuperatoare are de recuperat o suma mult mai mare fata de cea publicata in tabelul de creante. Este posibil ca acesti recuperatori sa-mi aduge dobanzi si penalitati? Sau contravine legii 216/2011?. Executorul nu vrea sa i-a in ceama suma datorata de societate care este inscrisa in tabel. In speranta ca ma puteti ajuta, Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nicacristian , utilizator 17:39, 3 August 2015
Citiți legea insolvenței și o să vă dumiriți. Scrie clar că un creditor își conservă drepturile asupra întregii creanțe față de terții garanți. Insolvența e o umbrelă doar pentru persoana juridică. persoana fizică garantă trebuie să plătească TOT, inclusiv dăbânzi și penalități.

art. 102 legea 85/2006
“ Creditorii conservă acţiunile lor, pentru întreaga valoare a creanţelor, împotriva codebitorilor şi a fidejusorilor debitorului, chiar dacă au votat pentru acceptarea planului. “
pe giranti este pornita executarea cu sentinta judecatoreasca pe anumite sume. Intrebarea mea este daca dupa incunviintari ale instantei catre bej mai cresc dobanzile?
Da. Vor curge dobănzi și penalități așa cum se precizează în contract, sau până la achitarea integrală dacă nu se precizează altceva.
Exista vreo cale de atac asupra acestei case de recuperari? Eu am dat in judecata banca pentru comisioane , denominare... si cei de la casa de recuperari au zis ca ei nu raspund .Cand au preluat contractele , au preluat doar benificiile sau si pirderile?
Cum să nu răspundă? Pe clauze abuzive vă judecați cu ei. Au preluat și obligațiile Băncii, pe lângă drepturi. Doar că acele credite sunt luate pe persoană juridică. profitul persoanei juridice nu l-a limitat nimeni, a practicat ce comision/prețuri și-a dorit. Așadar nici față de bancă nu poate avea pretenții.

Alte discuții în legătură

Garanti ipotecari pentru credit firma in insolventa ana.achim ana.achim Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie: subsemnata sunt asociata intr-o societate care in 2009 a cerut si i s-a aprobat intrarea in insolventa cu intentia ... (vezi toată discuția)
Garantii colaterale insolventa marss marss Sunt asociat unic a unei SRLaflat in insolyenta din dec. 2009.In anul 2008 am garantat cu locuinta personala un credit contractat de societate si am semnat un ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta. notificarea mihaigiu mihaigiu O banca este creditoarea de o creanta garantata cu ipoteca imobiliara (in valoare de 100.000 Euro) impotriva un debitor care este in insolventa. In data de ... (vezi toată discuția)