avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cesiune de creanta. Notificarea
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cesiune de creanta. Notificarea

O banca este creditoarea de o creanta garantata cu ipoteca imobiliara (in valoare de 100.000 Euro) impotriva un debitor care este in insolventa.
In data de 06.10.2013 banca primeste creanta in valoare de 100.000 euro de la un tert si inchieie cu acest un contract de cesiune de creanta.
In data de 09.10.2013 debitorul efectuaza tot aceasi plata in valoare de 100.000 euro catre banca dar banca il refuza si trimite sumele inapoi catre debitorul.
Banca face notifica cesiune de creanta in data de 13.10.2013 catre debitorul.
Tert care a preluat creanta a depus la Tribunal cerere de adminitere de creanta, dar fara a platii taxa de timbru. Cu tot acestea Administrator judiciar in data de 27.10.2013 a rectificat tabel definitiv cu inscriere in tabel tertul care a preluat creanta.
Intrebare este cesiune de creanta din 06.10.2013 este valabila si daca la debitorul nu au fost notificat cesiunea inainte de 09.10.2013?
Poate Judecatorul sindic sa il scoate pe tertul din tabel rectificativ de creante daca nu a platit taxa de timbru in momentul inscriere in tabelul de creante? Daca da, ce poate face tertul pentru a recupera sume platite catre banca si bonul garantat ramane in ipoteca la tertul pana la recuperarea sumei?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:07, 2 Martie 2014
Nu mai exista judecator sindic.
Da, este valabila cesiunea de creanta, chiar daca debitorul nu a fost notificat inainte de 09.10.2013.
Nu poate judecatorul sa il scoata pe tert din tabel (decat cu motive intemeiate, care nu se vad din ce ati scris).
Bunul ramane ipotecat in favoarea tertului pana isi primeste banii.
Care pot sa fie un motivul intemiat pentru sa il scoata judecatorul sindic pe tertul?
pai ... cum ati sesizat si dvs. neplata taxe judiciare poate fi unul dintre ele, si altele, nu stiu, dolul, etc ...o multime de motive
Daca Judecatorul il scoate din tabel pe tertul bunul ramane in favorea tertul pana isi primeste banii, dar daca cat timp poate executa silit acest bunul ipotecat si la cine trebuie facut executare silita la cedent sau la debitorul in insolventa?
Tertul de acum se numeste cesionar (probabil, dvs.). Creanta si garantiile care o insotesc, trec in totalitate catre cesionar. Executarea silita nu se face asupra cedentului, ci asupra debitorului cedat (respectiv debitorul in insolventa), insa ... interbarea este: garantia (bunul imobil) este poprietarea cui? A debitorului sau a altui garant?
2) Prescriptia este de 3 ani, dar prin acte de executare o puteti prelungi la nesfarsit.
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta bancara+termene somatii karsten_yanker karsten_yanker Stimati forumisti, as dori sa intreb daca pot fi emise in aceeasi zi o somatie imobiliara si poprire pe conturi si o somatie mobiliara, care stabilesc termene ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creanta (contract de credit) stefanmihail stefanmihail Contractul de cesiune creanta dintr-un contract de credit credit este titlu executoriu , ca si contractul de credit? Adica , banca a cesionat creanta. ... (vezi toată discuția)
Faliment vasioanaro vasioanaro o societate care o contractat un credit la o banca a fost in insolventa si apoi a intrat in faliment. Banca nu s-a inscris cu garantia la masa credala( ... (vezi toată discuția)