Buna ziua! Ma numesc Nica Lucretiu si sunt administrator la o firma din Tulcea. In anii 2007 si 2008 am contractat 3 credite la Volksbank- 1 in chf si 2 in ron. Datorita crizei financiare si a cresterii francului nu am mai putut tine pasul cu ratele. In luna nov. 2012 volksbank a inaintat exutarea societatii catre un bej din constanta prin incunviintarea data de judec constanta.In luna februarie 2013 societatea a intrat in insolvrnta prin reorganizare planul fiind acceptat si de banca.Intre timp banca a mai inaintat 2 dosare de executare pe pers. fizica ca giranti.In luna iulie 2014 atat eu cat si firama de insolventa am primit 3 notificari de la o firma de recuperari din Buc. prin care ne instiinteaza ca banca a cesionat creantele. In aprilie a.c.soccietatea a intrat in faliment , tabelul definitiv fiind aprobat de judecatorul sindic si publicat in Buletinul Oficial de Insolventa. Mentionez ca firma de recuperare nu a facut contestatie la suma din tabel. Eu am un apartament propietate personala care vreau sa-l vand pentru a stinge creantele firmei, insa acesta este notat la Of. de cadastru Tulcea. In urma discutiei cu exec. jud . mi-a spus ca nu se poate pentru ca firma recuperatoare are de recuperat o suma mult mai mare fata de cea publicata in tabelul de creante. Este posibil ca acesti recuperatori sa-mi aduge dobanzi si penalitati? Sau contravine legii 216/2011?. Executorul nu vrea sa i-a in ceama suma datorata de societate care este inscrisa in tabel. In speranta ca ma puteti ajuta, Va multumesc anticipat
Mai am o intrebare. Apartamentul propietate personala de ce nu pot sa-l vand? Se trage cumva de timp ca sa curga dobanzi? Executorului chiar ii trebuie acordul casei de recuperari?