Pentru a raspunde la intrebarea dumneavoastra, trebuie avut in vedere art. 202 din L 31/1990. Astfel, succesorii nu dobandesc de drept calitatea de asociati. Ei au un drept de creanta reprezentat de valoarea partilor sociale ale autorului lor. Adunarea generala decide daca societatea plateste partile sociale catre succesori sau continua societatea cu acestia. Mostenitorii nu au drept de vot si de decizie atata vreme cat nu s-a hotarat continuarea socitatii cu participarea lor. Ceea ce am spus se aplica desigur daca in statut nu se stipuleaza ca societatea continua cu mostenitorii asociatului decedat.
Concediul pentru incapacitate temporară de muncă reprezintă una dintre cauzele de suspendare de drept a contractului individual de muncă (art. 50 lit. b din Codul muncii).
Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator (art. 49 alin. 2 din Codul muncii). Pe durata suspendării pot continua să existe potrivit art. 49 alin. 4 si alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau regulamente interne nu se prevede altfel.
Exista posibilitatea legală ca părţile să stabilească prin contractul colectiv de muncă dacă durata concediului de odihnă este sau nu este afectată în cazul suspendării contractului individual de muncă ca urmare a concediului pentru incapacitate temporară de muncă.
Dacă părţile nu au ales să introducă o astfel de clauza în contractul individual de muncă sau în contractul colectiv de muncă, se aplică dispoziţiile Codului muncii, urmând să se diminueze durata concediului de odihnă proporţional cu durata concediului medical, potrivit art. 140 alin. 2 din Codul Muncii potrivit cu care "durata efectiva a concediului de odihna annual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acoda proportional cu activitatea prestata itr-un an calendaristic".
Pe de altă parte, luând în considerare caracterul imperativ al art. 144 din Codul muncii, potrivit căruia salariatul este obligat să efectueze în natura concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, suntem de părere că salariatul care ulterior efectuării concediului de odihnă a beneficiat de concediu medical, nu poate fi obligat la restituirea cotei-părţi din indemnizaţia de concediu aferentă acestei perioade.