....asta inseamna ca angajatorul trebuie sa isi intrerupa activitatea iar toti angajatii trebuie sa fie in somaj tehnic?...adica..nu se poate ca doar o parte din angajati sa fie in somaj tehnic....eu vreau sa reduc activitatea firmei temporar..nu sa o INTRERUP...
am citit aici pe forum....
Conform articolului 52, alineatul 1, “contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii: a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii; b) ca sanctiune disciplinara; c) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti; d) in cazul intreruperii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, in special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare; e) pe durata detasarii”. "
.....as vrea sa stiu exact cum pot sa-mi pastrez angajatii in aceasta perioada de.....criza....
Multumesc!