avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SOMAJ TEHNIC-inseamna intreruperea temporara a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SOMAJ TEHNIC-inseamna intreruperea temporara a activitatii firmei....

....asta inseamna ca angajatorul trebuie sa isi intrerupa activitatea iar toti angajatii trebuie sa fie in somaj tehnic?...adica..nu se poate ca doar o parte din angajati sa fie in somaj tehnic....eu vreau sa reduc activitatea firmei temporar..nu sa o INTRERUP...
am citit aici pe forum....


Conform articolului 52, alineatul 1, “contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii: a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii; b) ca sanctiune disciplinara; c) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti; d) in cazul intreruperii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, in special pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare; e) pe durata detasarii”. "


.....as vrea sa stiu exact cum pot sa-mi pastrez angajatii in aceasta perioada de.....criza....

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: simina_suciu2104 , utilizator 12:51, 2 Martie 2010
Poate fi doar o parte din angajati in somaj tehnic (o sectie/departament sau numai o parte din personalul acestora).
Puteti sa trimiteti in somaj tehnic oamenii pe rand.
Conform OUG 4/2010 angajatii aflati in somaj tehnic si societatea sunt scutiti de plata contributiilor pe o perioada de cel mult 90 de zile.
Multumesc mult!

atunci emit o hotarare...specific motivele..adaug lista cu angajatii "suspendati"(cu semnaturile lor bineinteles)....suspend contractele in conf. cu art. .52 lit. d) din Codul Muncii si le duc la itm...si..atat?:">

si la intocmirea declaratiilor(Itm,C.A.S,sanatate,somaj)..cum procedez pe perioada asta de 90 de zile?,,adica imi fac declaratiile normal..numai ca le plateste statul?
cred ca articolul e 53...:">
eu asta am depus la ITM. Sper sa va fie de folos

Decizia nr.____/______


Subsemnatul ________________________ in calitate de __________________ al S.C. _________________________ S.R.L., in conformitate cu Legea nr. 53/ 2003, art. 52 alin (1) pct. (d) si art. 53.


DECID


Art. 1: Din data de __________ pana in data de ___________ inclusiv, activitatea S.C. __________________ S.R.L. va fi intrerupta temporar datorita lipsei de comenzi, activitatea urmand sa fie reluata in data de ______________ .

Art.2 : Salariatii in cauza vor beneficia de o indemnizatie de 75% din salariul brut si se vor afla la dispozitia angajatorului in momentul reluarii activitatii.


si la care adaugati un tabel nominal cu salaratii respectivi





Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic OTIMAN DANIELA OTIMAN DANIELA suntem o firma de constructii din timisoara si am vrea ca toti angajatii sa beneficieze de somaj tehnic pentru 3 luni , ( este o perioada grea , timp ... (vezi toată discuția)
Cum se completeaza in carnetul de munca somajul tehnic ? amondaos amondaos Dupa ce mai intai ITM-ul a spus ca perioada de somaj tehnic prevazuta de OUG 28/2009 nu se opereaza in carnetul de munca, acum a revenit asupra celor ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic/angajari anna2000 anna2000 Buna dimineata, am intrebat deja la inspectia muncii si mi s-a raspuns prin ridicare de umeri.... in conditiile in care am salariati (muncitori ... (vezi toată discuția)