avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic

suntem o firma de constructii din timisoara si am vrea ca toti angajatii sa beneficieze de somaj tehnic pentru 3 luni , ( este o perioada grea , timp neprielnic de constructii ) . Ce acte trebuie sa pregatesc si daca pot sa predau aceste acte incepand cu 01.02.2010 . Din 01.02.2010 stam toti acasa , spuneti-mi va rog incotr-o trebuie sa o iau ca sa pot ajuta firma sa treaca peste aceasta perioada
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 15 Februarie 2010
Pentru somajul tehnic angajatorul emite o decizie prin care hotaraste ca un anumit numar de salariati sau toti salariatii sa fie pe o anumita perioada in somaj tehnic(conform model), decizia insotita de o notificare se inregistreaza la ITM. Pentru fiecare salariat care intra in somaj tehnic se emite decizie de suspendare a CIM. pentru o perioada anume, daca este cunoscuta perioada ,sau se emite suspendarea doar cu data de inceput a suspendarii in cazul in care nu se cunoaste perioada La final urmand sa fie facuta o decizie de reluare a activitatii pentru fiecare salariat care isi reia activitatea.




Tabel nominal
cu salariatii S.C. __________________ S.R.L.
de semnare si luare la cunostiinta a Deciziei nr._____/______



Nr. crt Nume si prenume Semnatura








< Antet>




Decizia nr.____/______


Subsemnatul ________________________ in calitate de __________________ al S.C. _________________________ S.R.L., in conformitate cu Legea nr. 53/ 2003, art. 52 alin (1) pct. (d) si art. 53.


DECID


Art. 1: Din data de __________ pana in data de ___________ inclusiv, activitatea S.C. __________________ S.R.L. va fi intrerupta temporar datorita lipsei de comenzi, activitatea urmand sa fie reluata in data de ______________ .

Art.2 : Salariatii in cauza vor beneficia de o indemnizatie de 75% din salariul brut si se vor afla la dispozitia angajatorului in momentul reluarii activitatii.

Decizia de suspendare pentru intreruperea temporara a activitatii poate fi si colectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic-inseamna intreruperea temporara a activitatii firmei.... simina_suciu2104 simina_suciu2104 ....asta inseamna ca angajatorul trebuie sa isi intrerupa activitatea iar toti angajatii trebuie sa fie in somaj tehnic?...adica..nu se poate ca doar o parte ... (vezi toată discuția)
Demersuri pentru somaj tehnic RAD NICOLETA RAD NICOLETA Buna ziua ! Doresc sa ma informez care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca un angajat sa poata fi trimis in somaj tehnic , care dintre declaratii lunare ... (vezi toată discuția)
Oug 4/05.02.2010 Doina Elena Doina Elena A aparut mult asteptata ordonanta privind somajul tehnic, publicata in MOf. nr. 93/10.02.2010.....=D> (vezi toată discuția)