avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se completeaza in carnetul de munca somajul tehnic ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se completeaza in carnetul de munca somajul tehnic ?

Dupa ce mai intai ITM-ul a spus ca perioada de somaj tehnic prevazuta de OUG 28/2009 nu se opereaza in carnetul de munca, acum a revenit asupra celor comunicate si a revenit cu precizarea ca somajul tehnic acordat in baza celor doua OUG (28/2009 si 4/2010) se opereaza in carnetul de munca, in schimb nu se opereaza somajul tehnic acordat in cf. doar cu codul muncii, adica cel la care se achita toate taxele. Din cate am invatat eu acum 15 ani orice intrerupere a activitatii, respectiv orice suspendare a CIM, trebuie trecuta in carnetul de munca. Sunt acum in situatia in care nu mai stiu ce si cum sa inregistrez.
Anul trecut, in perioada aprilie - decembrie am avut activitatea de productie intrerupta, dar nu perioade intregi, adica nu am avut trei luni legate, ci am avut doua saptamani o parte din oameni, o saptamana altii si tot asa, in limita celor 90 de zile prevazute in OUG 28/2009. Ar trebui sa operez in carnetul de munca fiecare perioada, adica 1 saptaman (suspend si incetez suspendarea) dupa care doua saptamani (suspend si incetez suspendarea), etc. ? Care este parerea Dvs ? Dvs. cum ati procedat ? Eu lucrez cu ITM Ilfov.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:25, 26 Aprilie 2010
Teoretic trebuie operate in cartea de munca suspendarile datorate somajului tehnic, neaparat mentionate art 52,d si oug 28/2009, respectiv 4/2010. eu nu am avut fluctuatii gen o saptamana de somaj tehnic cu revenire in activitate si iar somaj tehnic,dar daca as fi avut o asemenea activitate, as fi trecut in cartea de munca toate deciziile de suspendare, respectiv reluarea activitatii.
Temeiul de drept al suspendarii pentru intreruperea temporara a activitatii il constituie art.52 alin.1 lit.d C.mun.
OUG nr.28/2009 si OUG nr.4/2010 nu constituie temeiuri legale pentru suspendarea c.i.m. ca urmare a intreruperii temporare a activitatii ... Cele doua OUG prevad anumite facilitati pentru angajatori in cazul intreruperii temporare a activitatii potrivit art. 52 alin. (1) lit. d din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent contributii somaj tehnic marinamarilena marinamarilena am depus la ITM documentatia necesara pentru somaj tehnic , conf, OUG 28/2009, adica scutite d plata contributiilor la buget, atat pentru angajator cat si ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic...ajutor!!! anabell anabell Buna ziua, Va rog frumos daca stie cineva sa-mi explice [b]clar[/b] care sunt pasii ce trebuie urmati pentru procedura de somaj tehnic: ce va trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Demersuri pentru somaj tehnic RAD NICOLETA RAD NICOLETA Buna ziua ! Doresc sa ma informez care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca un angajat sa poata fi trimis in somaj tehnic , care dintre declaratii lunare ... (vezi toată discuția)