avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate mariana duma

Activitate mariana duma

Am fost la administratia finaciara si mi s-a zis ca pentru achizitilel intracomunitare de acest gen (in marja) nu se depune 390,
O societate achizitioneaza masini second hand din Germania. Pentru aceste masini, furnizorul declara ca reralizand acte de comert in calitate de revanzator nu a avut niciodata dreptul sa deduca (sau sa colecteze) TVA-ul platit la cumpararea, achizitia intracomunitara sau importul acestui vehicul si nu a fost niciodata scutit de plata TVA. Deasemenea, declara ca la vanzarea acestor vehicule a aplicat regimul marjei specific vanzarii de autoturisme second-hand conform art 25a din Codul fiscal German si conform Directivei 2006/112/CE a Cosiliului din 28.11.2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata art.311 pana la art 326.
Fata de cele prezentate mai sus am urmatoarele intrebari:
1. pentru aceste achizitii ce obligatii declarative am? (ma refer aici la declaratia 390)
2.este corect ca la vanzarea acestor automobile sa colectez TVA doar la marja?
3.Aferente acestor masini, societatea inregistreaza cheltuieli cu transportul acestora de la furnizor pana in tara, precum si cheltuieli cu reparatiile acestor masini. Aceste cheltuieli intra in pretul de achizitie peste care se pune marja sau vor fi inregistrate separat pe prestari servicii. Tva-ul acestor facturi de transport si reparatii este deductibil?

Buna ziua,
Ca sa beneficiez de concediu maternal si de concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani trebuie sa renunt la calitatea de actionar in cadrul firmei pe care o detin?
Deasemenea trebuie sa renunt la contractele pe care le am in calitate de persoana fizica autorizata?