avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Activitate CS1972

Activitate CS1972

Multumesc pentru raspuns. Este adevarata aprecierea dumneavoastra privind gradul de rudenie, dar eu am avut incredere in Notar si asa a hotarat sa faca la acel moment, desi sunt mostenitor colateral de gradul 5 cum ati spus. De retrasmitere nu poate fi vorba intrucat mama nu era in viata la data deschiderii succesiunii. Notarul m-a asigurat ca nimeni nu poate sa atace certificatul de mostenitor, nefiind mostenitori rezervatari in viata, si am avut incredere in ce mi-a spus.

Nu inteleg de ce nu ma mai pot folosi de testament intrucat pot dovedi cu martori ca este scris, datat si semnat de testatoare. Intrebarea este ce actiune e potrivita? Daca certificatul a fost atacat dupa mai bine de 10 ani, eu de ce nu pot ataca decizia instantei si sa dovedesc ca sunt in drept sa mostenesc conform testamentului? Cel putin eu am facut cerere de acceptare a succesiunii in termen de 6 luni, iar fratele nu. Instanta nu a luat in discutie acest aspect.
Am lucrat terenul respectiv, platind taxe si impozite in tot acest timp, iar cand am hotarat sa-l vand, fratele mi-a cerut bani si de aici a pornit totul, atacand certificatul. Mentionez ca am incheiat o promisiune de vz-cump pentru acel teren inainte de inceperea procesului, iar eu nu pot incheia contractul de vz cump din cauza anularii certificatului. Promitentul cumparator m-a chemat la judecatoriei solicitand pronuntarea unei hotararii ce tine loc de act autentic. Care credeti ca va fi solutia instantei tinand cont ca fratele nu vrea sa vanda iar eu am luat toti banii cuveniti vanzarii cand am incheiat promisiunea de vanzare? S-a solicitat de catre promitentul cump sa platesc o sulta fratelui.
am obtinut certificat de mostenitor in cota de 1/1 in calitate de mostenitor colaterar ordinar la succesiunea verisoarei mamei mele, la notariatul de stat in baza decretului. Astfel am mostenit 1 ha teren intravilan. Dupa 10 ani de la obtinerea certif. de most., fratele meu a cerut in instanta anularea certif. de most. si constatarea ca si el are drept la mostenire in calitate de frate al meu desi pana la acel moment nu a avut pretentie si nu a facut cerere de optiune succesorala; hotararea judecatoriei a anulat certificatul si atat mie cat si fratelui ne-a dat cota de 1/2 pt teren. consider ca a fost pronuntata fara temei legal ( a admis cererea reclamantului desi acesta nu avea calitatea procesuala activa sa ceara anularea actului pt ca era strain de mostenire ca urmare a neacceptarii in termen conform art. 700 cod civil). recursul a fost respins la tribunal ca tardiv. Pot face o noua actiune si sa dovedesc ca reclamantul nu are calitate procesuala si interes legitim si astfel sa se constate eroarea in sensul instanta nu a analizat calitatea partilor? mai mult a anulat certificatul in baza legii 36/1995 desi el a fost eliberat in baza Decretului deci nu a respectat principiul neretroactivitatii legii. Cum se poate ataca o hotarare irevocabila si in ce termen la o instanta superioara? tinand cont ca a trecul 1 an jumate. ce actiune e potrivita pt recastigarea dreptului intrucat eu am si un testament olograf( scris semnat, datat de mana autoarei cu martori prin care imi lasa terenul dar pe care nu l-am dus la notar cand mi-a eliberat certificatul pt ca nu era nevoie eu fiind singurul care am cerut mostenirea in termen astfel mi-a dat dreptul la toata mostenirea pt ca nu exista mostenitori rezervatari. Testamentul olograf nu l-am prezentat nici in instanta.
Răspuns la discuția retragere plangere
Va multumesc mult pentru raspunsuri si incurajare. Am vrut sa fac o fapta buna si pana la urma am ramas cu paguba nu mai zic de amintirile care au disparut o data cu aparatura . . .
Va multumesc inca o data!
O zi buna
Buna ziua, IN urma cu 2 ani mi s-au furat cateva bunuri electronice din aprtamentul parintilor. Autorul a fost identificat si a recunoscut ca fiind un nepot de-al meu. Toate aceste date au fost inregistrate la politie. Eu am convenit ca sa nu ii fac cazier sa rezolvam pe cale amiabila si mi-am retras plangerea. Tatal inculpatului si acesta mi-au garantat in scris si la politie ca imi vor restitui banii. Dupa un an de zile au renuntat sa imi plateasca paguba si am recuparerat doar 15% din paguba. Ce ar trebui sa fac? Am sanse sa merg in fata instantei cu toate actele si sa imi recuperez paguba? Va multumesc