avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate onofrei s

Activitate onofrei s

multumesc frumos!
pe data de 19 martie mi se termina indemnizatia de somaj. am gasit sa ma angajez de pe data de 8 martie la o firma din alta localitate, la 100 km de cea din buletin, pe perioada nedeterminata, norma intreaga.
am si eu 2 intrebari:
1. ce acte trebuie sa duc la ajofm pentru a beneficia de cei 7 indicatori sociali (am sunat de 2 ori acolo am vorbit cu 2 persoane si am primit 2 raspunsuri relativ diferite)
2. in cat timp as putea sa primesc acesti bani, nu am gasit o perioada maxima de plata a lor catre cei ce se sunt intr-o astfel de situatie.
buna ziua!
va rog frumos sa-mi spuneti daca am dreptul la indemnizatie de somaj in urmatoarea situatie:
- in perioada 2002-2009 martie am avut carte de munca (din 2002 dupa ce am terminat facultatea);
- in perioada 2008-2010 urmez cursurile unui master cu plata;
- din martie 2009, in timp ce eram deja la master am intrat in somaj;
pana acum am luat aceasta indemnizatie, dar am aflat ca nu aveam dreptul pentru ca urmam o forma de invatamant.
parerile sunt pro si contra, si va spun ca nici cei de la ajofm nu stiu ce sa-mi spuna.
eu as vrea sa-mi trec in cartea de munca si aceasta diploma dupa ce termin si nu stiu daca atunci cand or sa vada ca in perioada in care am luat somaj am urmat si master, nu or sa ma puna sa dau banii inapoi.

va multumesc anticipat pentru raspunsuri!