avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate catalinaciobanu

Activitate catalinaciobanu

Răspuns la discuția succesiunea
cele 5 optimi sunt partea bunicii si tata are si el optimea lui,de aceea am scris 6 optimi.

dar daca va fi atacat in instanta de parti ce sanse are sau mai bine spus care vor fii urmarile ?

multumesc din suflet
Discuție succesiunea
buna ziua,
am o mare problema daca pot sa is pun asa.
parintii mei locuiesc la casa,care casa a fost pe numele bunicii 5 optimi care la randul ei a avut 3 copiii ( o fiica decedata de la care cu ramas 4 nepoti ) dintre care mai traiesc doar 2,tata si fratele lui.bunica a facut un testament pe numele tatalui meu prin care ii lasa partea ei din casa,respectiv cele 6 optimi,ea a decedat in februarie si acum a venit randul succesiunii.
tata a avut grija de bunica in ultimii 26 de ani,platind toate darile casei inclusiv impozitul ( si pt ceilalti frati )
-in cazul in care ei vor ataca testamentul,dorindu si partea,ce sanse are tata sa le plateasca partea fara sa fie nevoit sa vanda casa?
-legea tine cont de faptul ca bunica a fost intretinuta de tata in acesti ani ? ( martori fiind venicii si cunoscutii pt ca nu exista un act notarial de intretinere ) ?
-poate tata sa i despagubeasca in timp pe ceilalti mostenitori ? exista aceasca varianta ? (precizez ca nu exista acum bani pt despagubire ) sau va veni cineva sa scoata casa la vanzare ?

mai am multe intrebari si nelamuriri dar astept mai intai un raspuns de la dvs

multumesc anticipat
-
multumesc din suflet!
Buna ziua,
Eu beneficiez in prezent de indemnizatie 85 % pt crestere copil ( am un baietel de 1 an si 9 luni ) si sunt insarcinata in 7 luni.
Urmeaza sa nasc la inceputul lunii mai iar baietelul meu implineste 2 ani pe 31 mai.
Doresc sa stiu ce trebuie sa fac dupa data de 31 mai pt a beneficia mai departe de indemnizatie pt al 2 lea bebe,adica de ce acte voi avea nevoie?

Mai doresc as stiu daca si pt al 2 lea bebe voi primii ajutorul pt nastere si trusou si daca pot sa cer de la angajator acel salariu care stiu ca se da ca si ajutor (daca i spun bine ).Precizez ca pt prima nastere nu am solicitat .

Multumesc si astept raspuns

Catalina Ciobanu