avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate bibacj

Activitate bibacj

Buna ziua!

O angajata din Ucraina are atat NIF cat si CNP obtinut pentru protectie temporara. In D112 se declara contributiile pe CNP sau pe NIF?

Multumesc
Răspuns la discuția Unirea a doua apartamente
Apartamentele sunt dispuse in forma de L. Vor din cele 2 usi sa desfiinteze una.
Răspuns la discuția Unirea a doua apartamente
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apartamentele sunt unul langa altul si nu afecteaza spatiile comune.

w_v_w_v a scris:

Ca sa faca asta inseamna sa ocupe ilegal suprafata comuna adica spatiul dintre cele 2 usi de aprtament.
Nu conteaza ca ar fi toti de acord ca daca maine se vinde un apartament noul proprietar poate face reclamtie si daca aveti asociatie de proprietari se poate pune si chirie pana la eliberarea spatiului si readucerea spatiului la starea initiala.
Noi luam chirie de la o asemenea ocupare cate 100lei/m2 adica a unit doua partamente cate 100 lei de apartament .
Plus ca la eliberare nu o sa gaseasca gresia initiala si o sa schimbe toata gresia scarii de sus pana jos

Buna seara!
Locuiesc într-un imobil cu 10 apartamente. Unul dintre vecinii noștrii și-a cumpărat 2 apartamente alăturate pe care vrea sa le unească, sa renunțe la una dintre uși și să le transforme într-un singur apartament.
1. De acordul câtor proprietari au nevoie?
2. Ce implică pentru noi ceilalți locatari?
3. Este necesară schimbarea extraselor Cf individuale ca urmare a schimbării numărului de apartamente din bloc?
Mulțumesc
Buna ziua

Am depasit plafonul de TVA, devenind platitor.
In urma inventarierii am stabilit total stoc 45.931.
Trebuie sa fac ajustare pentru a evidentia separat TVA-ul aferent stocului?

Daca da, in urma calculul am valoare TVA 6.835 care este mai mare decat soldul contului 378.

Cum procedez?

Multumesc
Buna ziua

Am un contract cu o firma IT care furnizeaza Servicii de mentenanta a retelei de IT. Ce documente ar trebui sa mai primesc lunar pe langa factura. Multumesc
Da dar intre timp persoana nu a mai venit... Deci nu am cum sa obtin NIF . De aceea nu stiu ce solutie sa gasesc pentru a rezolva situatia.

Multumesc

Cornel Vasile a scris:

CNP-ul moldovesc nu este acceptat de D112 ..ii trebuie un NIF obtinut de la ANAF.

Este cel de pe pasaport...

Cornel Vasile a scris:

CNP-ul e romanesc sau din Rep. Moldova?

Este CNP din Republica Moldova...

Cornel Vasile a scris:

CNP-ul e romanesc sau din Rep. Moldova?

Buna ziua!
Am vrut sa angajam un cetatean din Republica Moldova. I s-a intocmit contract de munca pe baza CNP-ului din pasaport, transmis in Revisal fara probleme.
Persoana nu s-a prezentat la serviciu si dupa 2 zile i s-a incetat contractul de munca. La intocmirea D112 imi apare eroare - CNP incorect.
Ce pot sa fac?

Multumesc