La apartamentul necontorizat sunt trecute in fiecare luna pentru 2 persoane 10 mc AR si 10 mc AC .
Sint de acord ca primele 2 posibilitati pot duce la diferente de consum intre ce este citi si ce trebuie platit dar totusi nu diferente intre 30% si 100% si la AR si la AC cum se intimpla la noi in ultimii 2 ani, practic intr-o singura luna diferenta a fost mai mica .
In blocul nostru in mod sigur nu este nici o pierdere din cauza coloanelor, subsolul blocului este comun pentru toate cele 7 scari si este folosit pentru colectarea zilnica a gunoiului iar singura iesire este pe scara "A" la care stau eu .
In restul cazurilor nu am inca nici o ideie inca dar o sa incer sa aflu oricum majoritatea apometrelor din apartamente au fost montate de o singura firma de instalatii autorizata in urma cu 2-3 ani si din ce am vazut la mine au fost corecti si cu verificarile si cu montajul .
Dar administratorul nu vrea sa faca absolut nimic si indiferent ce argument ii aduc el continua sa imparta diferenta fara a incerca nimic pentru a gasi unde este pierderea .
Multumesc pentru raspunsuri, dar ce pot sa fac daca nu mi se rapunde in scris la contestatie ?
Diferente pot sa existe in anumite limite 5-20%, dar la noi in fiecare luna sunt diferente mari care ajung si la 100% iar proprietarul din apartamentul necontorizat nu vrea sa-si monteze apometre si in plus administratorul blocului nu vrea sa faca nimic altceva decit sa imparta diferentele la cei care au contoare de apa pentru ca oricum pierdere pe instalatia de apa rece si calda a blocului nu exista ( tevi sparte sau fisurate ) .
Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit este citirea apometrelor din apartamentul meu ( apometrele sint montate de 2 ani si sunt in garantie, iar eu imi notez consumul lunar ) .
Luna trecuta am facut o contestatie la calculul cotelor de intretinere pe care am lasata-o la administratie dar nu am primit nici un raspuns scris . Verbal de fiecare daca cind intreb primesc acelasi raspuns pierderile se repartizeaza la toti locatarii . De exemplu luna trecuta la apa calda suma consumurilor citite 90 mc iar factura venita la plata 134 mc ( asta pentru o scara de bloc cu 32 apartamente din care un apartament este necontorizat iar in 3 apartamente nu sta nimeni ) .
Ce pot sa fac sa aflu adevarul pentru ca nu cred absolut deloc ca am putea avea pe scara o pierdere 44 mc de apa calda pe luna .